23948sdkhjf

Brakåpning og hemmelig nyhet

2018 kunne ikke startet bedre for Tokvam AS. Totenfirmaet fyller de 60, og opplever tidenes beste salgstall. Dessuten venter en produktnyhet – som daglig leder ikke vil ut med ennå.

De selger ploger, fresere, strømaskiner og traktorskjær så det ljomer for tiden. Jubelen står i taket i den familieeide industribedriften på Vestre Toten, som har vært i kontinuerlig drift siden 1958. Midt ute på flatbygda har Tokvam AS sjudoblet omsetningen siste 15 år, og har aldri levert negative driftsresultater.

Rekorder i fleng

Nå er det enda større grunn til glede. Daglig leder, Finn Kristian Tokvam, forteller om all-time-high de første månedene i år.

– I januar slår vi budsjettet med 80 prosent, i februar med nesten 70 prosent, sier en svært fornøyd Tokvam.

Som om ikke dette var nok, kan bedriften også skilte med rekordartet ordrereserve.

– Joda, 2018 tegner til å bli riktig så bra.

Særlig snøfresere

Mye skyldes selvsagt den ekstreme vinteren, som skaper ekstra behov for vedlikeholdsmaskiner av flere slag.

– Salget i både Norge, Sverige og Finland drar lasset i riktig retning, forteller Tokvam.

Særlig ett område peker seg ut: Etter en nær snøfreserkollaps i 2016 og 2017, har salget i dette segmentet økt dramatisk nå.

Det hele er ganske naturlig med en vinter som denne, men hos Tokvam er det også en hyggelig oppadgående tendens også på feieutstyr for sommeren.

Mystisk nytt

Tokvam slenger ut et åte på et flunkende nytt og egenutviklet produkt, faktisk så nytt at han ikke er dønn sikker på annet enn potensialet. Men han er foreløpig forsiktig med hva han sier, ut over at de første testene er gjort på en helt ny løsning for rengjøring av åpne plasser og veg.

Det dreier seg om rengjøring av utearealer med langt større kapasitet og kvalitet enn den tradisjonelle, kan Tokvam i alle fall røpe. Prototypen skal testes videre ut over i 2018, både internt og hos noen brukere. Utviklingsprosjektet går med støtte fra Innovasjon Norge.

– Går det som vi ønsker, snakker vi i beste fall om et 2019-produkt. Er vi litt mindre heldige, blir det 2020, opplyser Tokvam til Anleggsmagasinet.

− Vår ambisjon er å ta nye steg for å styrke posisjonen også internasjonalt. Vi skal bygge konkurransekraft med kjerneverdiene kvalitet, effektivitet og fleksibilitet, og fortsette å være det sterkeste fagmiljøet i Norge på snø-, is- og feieprodukter.

− Og vi skal gjøre vedlikeholdet enkelt, forsikrer daglig leder.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.115