23948sdkhjf

Vei og anlegg 2018:: Har laget egen tunnellift

Hybeko svarte på etterspørselen etter tunnellift....med Genies velsignelse

- Kundene har etterspurt det, produsentene har ikke hatt tid eller kapasitet, så til slutt gjorde vi det selv, forklarer Espen Johannessen, daglig leder i Hybeko.

Hybeko Tunnel 3390RT ble for første gang vist frem på Vei og Anlegg.

Amerikansk velsignelse

Utgangspunktet er en Genie GS90, så har Hybeko fått tillatelse til å videreutvikle den til en tunnellift.

Johannessen viser frem dokumentet fra den amerikanske liftprodusenten som bekrefter at de nå kan lage sin egen tunnellift under Hybeko-merkenavnet.

I tunnel-modus

Ved hjelp av en bryter kan man veksle mellom vanlig lift med høyde på 10 meter og tunnellift med maks platformhøyde på seks meter. I tunnelmodus har den lovlig helling på 8 grader foran og bak og 5 grader sideveis helling.

I standard lift modus tillater den henholdsvis 2 og 3 grader.

- Det gjør den mer effektiv når man jobber i helling ved at du slipper å kjøre opp og ned med støttebein hver gang man flytter den, forklarer Johannessen.

Mer miljøvennlig

I tillegg til alt det dette innebærer av beregninger og konstruksjon, har de også ettermontert katalysator og DPF som renser bort 98 prosent av Co2-utslippet og 96 prosent av partikkelutslippet.

Tallene tas ikke ut av løse lufte heller, de er fra Sintef.

Noen raske fakta om Tunnel-3390RT:

Den er utviklet og produsert i Norge. Den er samsvarserklert på nytt. Den har ny brukerhåndbok. Den er godkjent ombygd av Genie. Den er godkjent for salg i EU. Den kan ha trommelfeste og tilhengerfeste.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062