23948sdkhjf

Vei og anlegg 2018:: Kan pålegge alkolås også i anleggsmaskiner

Tror det vil være et godt tiltak for å øke trafikksikkerhet, samt sikre tryggheten på arbeidsplasser og bygg- og anleggsplasser

Stortinget vedtok nylig at det det skal bli gjort endringer i vegtrafikkloven med hensyn til bruk av alkolås. Lovendringen vil gi Samferdselsdepartementet hjemmel til ved forskrift å pålegge den som driver transport mot vederlag på veg å sørge for at kjøretøyet har installert alkolås.

MÅ betale selv

Utgifter knyttet til anskaffelse, montering og kontroll av alkolåsen skal etter lovendringen dekkes av den som driver transport med vederlag. Loven gjelder fra den tid Kongen bestemmer og Samferdselsdepartementet kan gi nærmere overgangsregler.

– Vedtaket i Stortinget denne uken kommer bare et par uker etter at Statens vegvesen lanserte sine 136 målrettede trafikksikkerhetstiltak gjennom Nasjonal tiltaksplan for trafikksikkerhet på veg 2018-2021. Her ble det også påpekt hvor viktig fokus på kjøretøy som brukes i arbeidstiden er for å øke trafikksikkerheten i Norge, sier Christian Salvesen.

Han er prosjektansvarlig for trafikksikkerhet og Dräger Alkolås hos KGK.

– Vi tror det vil være et godt tiltak for å øke trafikksikkerhet, samt sikre tryggheten på arbeidsplasser og bygg- og anleggsplasser, sier han i en pressemelding.

Bakgrunn:

KGK Norge, som er en av landets ledende distributører av tekniske produkter innen bil- og maritim sektor, inngår samarbeid med STS AB om å øke salg og montering av alkolås i den norske bygg og anleggsbransjen. STS AB er spesialisert på å gjennomføre service blant annet på anleggsmaskiner i Norge og i Sverige.

Abonner på AnleggsMagasinet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078