23948sdkhjf

Første store kontrakt på E16 Eggemoen-Olum

Statens vegvesen har lyst ut konkurranse på prosjektering og bygging av ny E16 mellom Eggemoen og Åsbygda.

Den 600 meter lange Randselva bru er en viktig del av strekningen, og byggingen vil starte tidlig i 2019. Ny E16 åpner for trafikk høsten 2021, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

Konkurransen er lyst ut som en totalentreprise. Totalentreprenøren som tildeles oppdraget skal derfor prosjektere og bygge:

• Ca. 1.600 meter med ny E16 i jomfruelig terreng.

• Ny rundkjøring mellom ny og eksisterende E16 på Eggemoen.

• Ca. 500 meter veg og gang- og sykkelveg ved ny rundkjøring på Eggemoen.

• Ca. 600 meter lang bru over Randselva.

• Sikkerhetstunnel over jernbanen og Kistefossvegen.

• System for overvann og drenering, elektro og øvrige fag tilknyttet vegstrekningen.

• Prekvalifisering og fase med konkurransepreget dialog

Leverandørene som går videre fra prekvalifiseringsfasen vil bli invitert til å delta i fase to. I fase to vil det gjennomføres en konkurransepreget dialog hvor leverandørene til slutt leverer inn et endelig tilbud. Denne prosessen vil pågå fram til kontrakt inngås med en leverandør tidlig i 2019.

Flere kontrakter

Konkurransen på bygging av ny E16 Eggemoen-Åsbygda er en del av prosjektet E16 Eggemoen-Olum. Statens vegvesen planlegger også å lyse ut en konkurranse for prosjektering og bygging av ny E16 mellom Åsbygda og Olum i november 2018. Både Eggemoen-Åsbygda og Åsbygda-Olum ferdigstilles og åpnes for trafikk i 2021.

Etter at E16 er åpnet i ny trase mellom Eggemoen og Olum skal det gjennomføres tiltak på fv. 241 og tiltak på avlastet vegnett i Jevnaker. Disse tiltakene vil være ferdigstilt i 2022.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109