23948sdkhjf

Follobaneprosjektet:: Follobanen: Skal fortsatt klare 2021

Bruddet med den italienske entreprenøren Condotte gir utfordringer som møtes med tiltak for å holde frister og arbeidsplaner i Follobaneprosjektet.

Desember 2021 er fortsatt planlagt tidspunkt for ferdigstillelse av Follobaneprosjektet.

107 selskaper er nå involvert i produksjonen av megaprosjektet.

– Enkelte forutsetninger må på plass i månedene fremover for å sikre at vi holder tidsplanen, blant annet er vi avhengig av svært godt arbeid i de sommerukene det er stans i togtrafikken, sier prosjektdirektør Per David Borenstein.

Det er stor aktivitet på alle de fem anleggsområdene mellom Oslo og Ski. Samtidig er fire nye kontrakter planlagt for arbeid som skulle vært utført av totalentreprenøren Condotte.

107 selskaper

I hele Follobaneprosjektet er nå 107 selskaper i arbeid, medregnet totalentreprenørene Acciona Ghella (tunnelboring) og OHL (delprosjekt Ski).

For arbeid fra Åsland har Acciona Ghella 12 underleverandører, mens 24 underleverandører i Ski bidrar i det som er Norges hittil største samferdselsprosjekt.

Stor sysselsetting

Totalentrenørene og de andre selskapene i Follobaneprosjektet har nå til sammen 1678 ansatte og innleide. I tillegg kommer Bane NORs byggherreorganisasjon i Follobaneprosjektet med opp mot 200 ansatte og innleide fagpersoner.

Abonner på AnleggsMagasinet

39 nasjonaliteter:

39 nasjonaliteter er representert på Follobaneprosjektet i månedsskiftet april/mai. Fra noen land kommer det flere arbeidstakere - som fra Norge, Spania, Sverige og Polen, mens land som Etiopia, Nepal og Chile bare har en representant hver.

De andre nasjonene som er representert er Østerrike, Hellas, Tyrkia, Skottland, Portugal, Bulgaria, Latvia, Island, Nederland, Tyskland, Italia, USA, Australia, Kina, Kroatia, Danmark, Irland, Litauen, Peru, Ny Zealand, Romania, Slovakia, Russland, Tsjekkia, India, Moldova, Mexico, Pakistan, Thailand, Kasakhstan, Storbritannia (British Indian Ocean Territory) og Syria.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078