23948sdkhjf

Jager kriminelle digitalt

Med UE-kjede tar Infobric mål av seg til å få kontroll på alle underentreprenører på bygg- og anleggsplasser. Hensikten er å få bukt med arbeidslivskriminalitet.

Teknologiselskapet Infobric har utviklet en digital løsning på en viktig del av utfordringene som de kriminelle aktørene i byggenæringen representerer. Tjenesten UE-kjede gjør at hovedentreprenør enkelt får oversikt over alle operative underentreprenører, uansett antall, og får ut gjeldende seriøsitetskrav med et minimum av tidsbruk.

28 milliarder

Hvert år taper det offentlige 28 milliarder kroner på ulovlig virksomhet som svart arbeid, sosial dumping og ulike former for useriøse aktører som ikke leverer etter avtale. Dette ifølge en rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse.

En rekke tiltak er iverksatt fra myndighetens side for å få bukt på dette, blant annet krav til maks to ledd i underleverandørkjeden og krav om lærlinger.

Registrerer alle

Den nye digitale tjenesten skal raskt gi full kontroll til byggeledelsen, og skal tas i bruk ved framtidige NCC-prosjekter i Norge.

– Tjenesten UE-kjede registrerer alle leverandører og alle underleverandører de i sin tur bringer inn i prosjektet. Da får byggeledelsen raskt full kontroll over hvem som arbeider for hvem, sier Björn Björling, HR-spesialist med ansvar for HMS-kort i NCC, som hadde den opprinnelige ideen til tjenesten.

– Vi har hatt et givende samarbeid under hele prosjektperioden, og NCCs ideer, innspill og innsikt har vært til stor hjelp, sier Chief Technology Officer Björn Svennenfors i Infobric.

Rask avsløring

Tjenesten UE-kjede bygger på delegering av ansvar for registrering nedover i systemet og automatisk varsling til byggeledelsen. Når en ny underleverandør kommer inn, genererer systemet en epost til byggeleder. Det bidrar til at avvik raskt kan avsløres.

Ansatte hos underleverandørene registreres inn og ut av byggeplassen med HMS-kortet, som alle som jobber på norske byggeplasser er pålagt å ha. En digital nøkkel som ligger i kortet kobler den enkeltes data opp mot nettjenesten Infobric Ease, Registreringene vises i den elektroniske mannskapslisten. Den avslører også underentreprenører på byggeplassen som ikke er registrert i UE-kjeden.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078