23948sdkhjf

Drømmetur for drømmelærlinger

- Dette er viktig for rekrutteringen.

Volvo Maskin har gjennom mange år hedret elever som har utmerket seg positivt siste skoleår. De inviterer derfor beste elev fra landslinjeskolene innen VG2 anleggsteknikk og VG2 arbeidsmaskiner til en tur til Arika og Volvo Customer Center.

Det er et trangt nåløye å komme gjennom. Det dreier seg nemlig ikke bare om karakter og fravær, men elevene må også vise egenskaer som ansvarsbevissthet, samarbeid, initiativ og faglig utvikling for å bli plukket ut.

Elevene ble ledsaget av Knut Sollesnes fra Volvo Maskin, som var vertskap for turen, samt John Eirik Eilertsen, avdelingsleder Fauske vgs og landslinjekoordinator Odd Arne Meyer Sjøberg.

I en hyggelig mail fra Meyer Sjøberg får vi et kort sammendrag fra turen:

Fikk se hvordan metallplater blir en hjullaster

Etter å ha samlet de fleste elevene på Gardermoen, og plukket opp en på Skarnes, fortsatte turen mot Arvika og Volvo’s hjullasterfabrikk. Der ble vi godt mottatt og fikk først en firmapresentasjon og lunch. Etterpå fikk vi en runde rundt hele produksjonslinjen. Der vi fikk se hele prosessen. Hvordan noen metallplater med litt bearbeiding, samt «noen» ekstra deler og til slutt ender opp som en komplett hjullaster.

Etter Arvika gikk turen videre til Eskilstuna for overnatting på hotell Bolinder. Og dagen ble avsluttet med middag.

Fikk med seg generalprøven

Dag to startet med omvisning på Munktellmuseet i Eskilstuna, som ble avsluttet med lunch. Deretter gikk turen til Volvo Customer Center. I år var vi der litt før Volvo Days startet, men vi fikk med oss generalprøven på årets maskinshow. Der ble det vist fram maskiner og lastebiler, og spesielt i år var jo de hvite Terex-dumperne som var blitt gule og hadde fått Volvo-navn og betegnelse.

Rosinen etterpå var prøving av maskiner. Vi fikk prøve både hjullastere, gravemaskiner og dumpere i alle størrelser. Det å sitte bak spakene på en 950 graver, gjorde særlig inntrykk, og det var en fornøyd gjeng som gikk på bussen for å kjøre tilbake til Karlstad for siste overnatting.

Etter frokost på hotellet, dro vi til Charlottenberg, som er obligatorisk stoppested, for en kort «harrystopp» på veien tilbake til Gardermoen. Det var en fornøyd gjeng som takket for seg før de gikk til innsjekk og siste etappe hjem.

- Skolene takker igjen for initiativet fra Volvo Maskin. Dette er et viktig bidrag i forhold til rekruttering til bransjen, avslutter Meyer Sjøberg.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093