23948sdkhjf

Arrangerer landbrukets store fest:: Agroteknikk 2018 blir på 33.000 kvadratmeter

- Den blir beskrevet som den store festen for landbruket og arrangørene venter 30.000 besøkende.

Den 8. til 11. november i år arrangeres Agroteknikk 2018.

Messa har blitt arrangert siden 1997 hvert tredje år, slik vi kjenner den i dag. Men dens røtter strekker seg tilbake til 1977 og Landbruksveka på Sjølyst.

Det er dugnadsbasert messe styrt av TLiF. Med seg har de Redskapsfabrikkenes Landslag (RL) som med-arrangør. TLiF med sine 17 medlemmer arrangerer og eier av Agroteknikk. Medlemmene deres hadde samlet 15 milliarder kroner i driftsinntekter i 2016.

– Messa eies av bransjen og styres av bransjen, oppsummerer Trond Kjempekjenn, daglig leder i Eik Maskin og styreleder i TLiF.

Park- og anleggsbransjen

Målgruppene foruten stort sett hele landbruket, er park og anleggsbransjen, kommuner og yrkesskolene og studentene. Alle de fem hallene på Varemessa er fulle, 150 utstillere har for lengst sikret seg standområdene på det totalt 33.000 kvadratmeter store området. Nå er det en lang venteliste får vi vite.

Bonden og entreprenøren henger mer og mer sammen. – Så primærkunden er fortsatt bonden men også maskinleverandørene, kommenterer Trond.

Salgsaktivitetene bygger seg som regel opp før, under og etter messa hver gang den arrangeres, legger han til.

De største utstillerne er Felleskjøpet, Eikmaskin, Norwegian Agro, A-K Maskiner og HCP. Av anleggsmaskinimportørene kommer Pon Equipment (hos felleskjøpet), Volvo Maskin, Multimaskin og Hesselberg er på venteliste i skrivende stund. Det kom 28.000 besøkende sist gang i 2015.

- Den blir beskrevet som den store festen for landbruket og arrangørene venter 30.000 besøkende. I hvert fall er det målet, forklarer prosjektleder Anita Hall.

En av NVMs aller største messer

I tillegg til innendørs utstillingene blir det telt mellom hall B og C.

Det er en av de tre største messene som bli arrangert på NVM.

Her er litt av det som skal skje:

På årets torsdags-agenda står blant annet Agro Ung med inviterte ungdommer, lærlinger og skoler. I tillegg skal årets nyhetskåring bli kunngjort. Det er ofte snakk om rundt 100 nyheter som blir kåret. På fredag er det fokus på kvinner i landbruket med politisk debatt. På kvelden blir det flere konserter i Oslo Spectrum med DDE, Postgirobygget, Byting, Loveshack og Beist. 6000 biletter legges ut på messas nettsider i mai. På lørdag kan det nevnes tre stikkord, Grovfor, Agro-Fashion og bankett med kåring av publikumsprisen, årets lærling og årets unge bonde. Søndag er det livdyrauksjon med okse.

Litt væravhengig

Selv om messa arrengeres innendørs, er den faktisk litt sårbar for været likevel.

- Det er viktig at det ikke snør siden mange bønder er snørydding om vinteren, kommenterer Eli Næsfeldt, prosjektleder NVM.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078