23948sdkhjf

NextGen i 36-tonns klassen

Cat hevder selv at Cat 336 har bransjens høyeste nivå av fabrikkmontert teknologi

Den neste generasjonen 36-tonnsklasse gravemaskiner fra 336 og 336 GC, skal ifølge produsenten øke effektiviteten, redusere drivstoff- og vedlikeholdskostnadene og skal ha en forbedret førerkomfort sammenlignet med tidligere modeller.

Med andre ord er det du nå skal lese svært likt som på NextGen-maskinene 320 og 323.

Den nye Cat 336 har Cat Connect Technology integrert som standard. Den har mest kraft og løftekapasitet av de to modellene. Resultatet er maksimal produktivitet til lavest kostnad.

Bransjens høyeste nivå

Cat hevder selv at Cat 336 har bransjens høyeste nivå av fabrikkmontert teknologi som skal hjelpe på produktiviteten. Connect Technology øker driftseffektiviteten med opptil 45 prosent sammenlignet med tradisjonelle planeringsarbeider, står det i pressemeldingen.

Det generelle forbruket skal gå ned 15 prosent på 336 takket være all teknologien som er pakket inn. For eksempel justerer det nye Smart-modus-systemet automatisk motor- og hydraulisk effekt etter graveforholdene, noe som optimaliserer både drivstofforbruk og ytelse

Fra 2D til 3D

Cat Grade med 2D-systemet viser dybde, vinkel og horisontal avstand for å forenkle planering. Dette gjør arbeidet mer nøyaktig, alt betjenes via berøringsskjermen som leveres som standard.

Systemet er dessuten enkelt å oppgradere til Grade med Advanced 2D eller Grade 3D. Standard Grade Assist automatiserer bevegelsene til bom, stikke og skuffe slik at maskinfører kan planerer kun ved bruk av en spak. I tillegg kan vi nevne Cat Payload, E-fence og Cat Link.

Dette får du i hytta

Hyttene leveres i Comfort, Deluxe eller Premium. Alle NextGen-hyttene er utstyrt med standardfunksjoner som nøkkelfri trykknappstart. Det er en stor standard 8-tommers (203 mm) berøringsskjerm og manøverhjul for kontroll av menyer i skjerm. I Deluxe- og Premiumversjonen kan venstre konsoll tiltes opp, et design som gjør det lettere å komme inn og ut av førerhytten.

Nye avanserte støtdempere reduserer vibrasjonene i førerhytten med opptil 50 prosent sammenlignet med tidligere modeller. En Bluetooth integrert radio med USB-og AUXuttak for å koble til og lade telefoner, gir enkel tilkobling til sjåførens «kontor». Automatisk klimakontroll opprettholder temperaturinnstillingene i førerhytten, uansett utetemperatur.

Programmerbare joystick-knapper, kan programmeres av maskinfører til funksjoner og mønster som passer til den aktuelle produksjon. Store front-, bak- og sidevinduer forbedrer sikten, tilleggsutstyret 360 graders kamera(kun 336) kombinerer bilder fra flere maskinmonterte kameraer for å forbedre førers utsikt i alle retninger.

Vedlikeholdskostnader ned 15 prosent

Med utvidete og mer synkroniserte vedlikeholdsintervaller, reduseres vedlikeholdskostnader med opptil 15 prosent sammenlignet med tidligere modeller.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125