23948sdkhjf

Nestemann ut i HX-serien:: Hyundai HX130 LCR på 13 tonn

Den 15. gravemaskinen i HX-serien skal fylle et hulrom i Hyundais graversortiment.

Hyundai Construction Equipment har i sommer lansert HX130LCR, den tredje kompaktgraveren i HX-serien. Maskinvekta er på 13 tonn og den finnes også standard med skjær, da heter den HX130 LCRD.

Dette er den 15. gravemaskinen i HX-serien og skal fylle et hulrom i Hyundais graversortiment.

Markedsetterspørselen i dette stiger, særlig etter gravere som kan gi entreprenører økt fleksibilitet i trange områder.

Perkins uten tilsetning

Motoren er en Perkins 845F på 74 hestekrefter (55 kW) med Stage IIIB-standard gjennom DPF, men uten SCR-tilsetning. Standardvekt på LCR er 12,7 tonn, mens LCRD-versjonen veier 13,56 tonn. Maks gravedybde er på 5,57 meter, rekkevidde er på 8,22 meter og standardskuffa har 0,59 kubikkmeters volum.

Den kan også bestilles med todelt bom for større rekkevidde og minsket svingradius foran. Et alternativ som stadig er populært hos entreprenører som jobber mye med vei og i bymiljøer.

Den interaktive berøringsskjermen på åtte tommer er med som standard. Hyundai var en av de aller første produsentene til å tilby integrert fugleperspektiv på originalskjermen. I AAVM inngår systemet IMOD (Intelligent Moving Object Detection) som føler og varsler maskinføreren når et objekt befinner seg nærmere enn fem meter fra maskinen.

9 prosent mer effektiv

Ny motorteknikk, mer effektiv vertikalt montert kjølesystem, mer effektivt styrt elektronisk viftesystem og innovasjoner i hydraulikksystemet, skal til sammen bidra til ni prosent økning i drivstoffeffektivitet, sammenlignet med eldre modeller, hevder Hyundai.

Det nevnte hydraulikksystemet skal dessuten gi 13 prosent raskere syklustider. HX130 LCR har i tillegg datastyrt kraftoptimering med IPC (Intelligent Power Control). Mer kraft og raskere sykluser skal øke produktiviteten med fem prosent ifølge produsenten.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062