23948sdkhjf

NRC vokser - kjøper NSS:: NRC Group kjøper Norsk Saneringsservice

- Det blir i stadig større grad opp til oss som entreprenør å finne de gode miljøløsningene.

NRC Group har inngått avtale om kjøp av NSS Holding AS. NSS Holding eier 100% av Norsk Saneringsservice AS og 70% av Miljøvakta AS.

Avtalen utgjør en investering på 103 millioner kroner for NRC Group. Kjøpesummen vil bli gjort opp i en kombinasjon av kontanter og aksjer i NRC Group. Kjøpet ventes å være endelig gjennomført i løpet av tredje kvartal 2018. Selskapet har en ordrebok på 144 millioner norske kroner.

- Det blir i stadig større grad opp til oss som entreprenør å finne de gode miljøløsningene. Det fordrer kompetanse og evnen til å planlegge og gjennomføre tiltak. Vi må kjenne til muligheter og løsningsvalg innenfor miljøsanering, massetransport og deponering. Oppkjøpet styrker derfor vår konkurransekraft på egne prosjekter og ut mot tredjepart, sier konsernsjef i NRC Group Øivind Horpestad.

NRC Group har inngått en avtale om å kjøpe NSS Holding AS, morselskapet til Norsk Saneringsservice (NSS) og 70% eier av Miljøvakta.

90 ansatte

Selskapet er i sterk vekst og leverer spesialisttjenester innen sanering, rivning og håndtering av ulike avfallsmasser til en rekke av Norges ledende bygg-, anlegg- og infrastrukturselskaper. I 2017 omsatte selskapet for 243 millioner kroner. NSS har avdelinger flere steder i landet og dekker hele landet med sine 90 ansatte.

12 milliarders marked

Det norske markedet for miljøsanering og massetransport er estimert til å være 12 milliarder kroner i året. Dette er ventet å vokse i takt med økende investeringer i vei og bane i kombinasjon med et stadig grønnere fokus.

Tror på videre vekst

Selger av NSS er Torbjørn Haugo som blant annet var administrerende direktør i AF Decom AS før han etablerte NSS.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi blir en del av NRC Group, forteller Torbjørn Haugo. Vi har hatt en kraftig vekst siden oppstart i 2012 og vil med NRC Group som eier være enda bedre rustet for fremtiden. Dette er med på å sikre at vi kan fortsette vår satsning og også i fremtiden være en ledende aktør innen vår nisje. Jeg har veldig tro på NRC Group sitt konsept, og det er ikke slik at jeg nå forsvinner ut. Min tro på dette gjenspeiles i det faktum at en betydelig del av mitt oppgjør skjer ved at jeg får aksjer i NRC Group. Jeg er langsiktig og nå gleder jeg meg til å vokse videre som en del av NRC Group, avslutter Haugo.NRC i vekst:

NRC Group hadde inntekter på 827 millioner kroner i kvartalet, en økning på 42% sammenlignet med samme periode i fjor. Den organiske veksten var på 19% i kvartalet. EBITDA var 65 millioner kroner, sammenlignet med 43 millioner kroner i samme periode i 2017. Det tilsvarer en EBITDA-margin på 7,9%.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063