23948sdkhjf

Bygger kraftverk for 582 millioner kroner

Skanska skal bygge Tolga kraftverk i Hedmark for Eidsiva Vannkraft, og kontrakten har en verdi på 582 millioner kroner.

Kontrakten omfatter bygging av kraftstasjon i fjell og driving av 12 kilometer tunneler, hvorav 10 vil ha et tverrsnitt på 40 m2. Betongarbeidet består av inntakskonstruksjon og dam, og arbeider i stasjon og portalbygg/trafo.

Kjerneområde

Tolga kraftverk vil utnytte fallet i Glomma gjennom Tolga sentrum fra Hummelvoll og ned til foten av Eidsfossen. Kraftverket vil gi god vinterproduksjon og har begrensede miljømessige ulemper.

‒ Vi har vært med å utvikle dette prosjektet fra en tidlig fase og vi er veldig glad for at Eidsiva nå gir oss tillit til å bygge. Vannkraftsutbygginger er et viktig kjerneområde for oss i Skanska og vi ser frem til å starte enda et prosjekt hvor vi kan bidra til å ta vare på våre kilder for fornybar energi, forteller Steinar Myhre, konserndirektør med ansvar for anleggsvirksomheten i Skanska Norge.

Det er det tredje kraftverket Skanska bygger for Eidsiva siden 2014.

Viderefører samarbeidet

‒ De siste årene har vi samarbeidet med Skanska ved utbygging av Rosten kraftverk som nettopp er satt i drift og Nedre Otta, der vi er godt i gang. Dette er et samarbeid vi har opplevd som meget positivt og vi ser fram til å videreføre dette ved utbygging av Tolga kraftverk, uttaler Oddleiv Sæle, direktør i Eidsiva Vannkraft.

Kraftverket vil ha en årlig middelproduksjon på 205 GWh, som tilsvarer omtrent strømforbruket til 10 000 husstander. Byggestart er september 2018 og prosjektet vil være ferdigstilt i løpet av 2021.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078