23948sdkhjf

Skanska blir enda grønnere i Oslo

Oslo kommune lanserer programmet for miljøhovedstadsåret 2019, og Skanska er med som samarbeidspartner. Selskapet satser tungt på være den ledende grønne prosjektutvikleren og entreprenøren i Norge.

Miljøhovedstadsåret skal mobilisere, inspirere og spre kunnskap for å øke takten i den grønne omstillingen i Oslo. Kommunen har invitert byens kunnskapsinstitusjoner, næringsliv og grasrotorganisasjoner til å bli samarbeidspartnere. Som eneste entreprenør fra bygg- og anleggsbransjen er Skanska plukket ut.

Flott å se

– Hvis vi skal lykkes med å nå FNs togradersmål, må vi samarbeide og dra lasset i samme retning. Det er derfor flott å se hvordan offentlige og private aktører går sammen for løfte fram Oslo som Europas miljøhovedstad, sier konsernsjef i Skanska, Ståle Rød.

– Vi gleder oss til å bidra sammen med våre kunder og samarbeidspartnere gjennom hele 2019.

Sterk og kompetent

Bygg står for 40 prosent av verdens energiforbruk, mens omtrent 5 prosent av de nasjonale klimagassutslippene stammer fra anleggssektoren.

– Over flere år har vi bygd opp et av Norges sterkeste og mest kompetente fagmiljøer innenfor grønn bygging. 1/3 av alle BREEAM-NOR-sertifiserte prosjekter i Norge er gjennomført av oss. Vi satser også stort på grønne løsninger innenfor anleggsvirksomheten vår, og tidligere i år ble det klart at Norges første CEEQUAL-sertifiserte prosjekt er et Skanska-prosjekt, sier Kristin Holthe, som leder avdelingen for klima, energi og bygningsfysikk i Skanska.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125