23948sdkhjf

Veidekke–rapport røper bedre utsikter

Usikkerheten avtar i det skandinaviske boligmarkedet, og utviklingen tyder på et mer stabilt og fortsatt attraktivt entreprenør- og eiendomsmarked framover.

Etter et par rekordår med uvanlig høy aktivitet i den skandinaviske bygg- og anleggsbransjen har veksten flatet ut, og markedet ser nå ut til å stabilisere seg på et fortsatt høyt nivå. Fram mot 2020 anslår Veidekke to prosent årlig vekst i det skandinaviske bygg- og anleggsmarkedet.

Stigende tiltro

– Generelt er etterspørselen i det skandinaviske entreprenørmarkedet god, og flere deler av markedet som har vært gjennom en nedtur, er nå på vei tilbake. Det er god etterspørsel etter yrkesbygg, og også i boligmarkedet er tendensene mer positive. Kjøpernes tiltro til markedet er stigende, og et mer balansert marked vil igjen gi bedre grobunn for nye prosjekter, sier Kristoffer Eide Hoen, direktør for analyse i Veidekke.

Han viser også til at anleggsmarkedet i Sverige og Norge er i sunn vekst, med mange store samferdselsprosjekter på gang og økende etterspørsel fra energisektoren og vann og avløp.

Vil skape nye behov

Rapporten peker også på makrotrender som vil få betydning for entreprenørbransjen fra 2020 og fremover.

– På lengre sikt vil noen større demografiske endringer få betydning for produktmiks og konkurransefokus i entreprenørbransjen: Flere eldre og færre yngre vil skape nye behov i helse- og omsorgssektoren og vil også kunne endre hva som etterspørres i boligmarkedet. Samtidig blir kampen om arbeidstakerne hardere, i en bransje som allerede har kapasitetsutfordringer. Dette er imidlertid langsiktige trender som vi er klar over og innretter oss etter, sier Kristoffer Eide Hoen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096