23948sdkhjf

Tar av på Rygge!

Nå kommer ny base for redningshelikoptertjenesten på Rygge flystasjon. Forsvarsbygg har inngått avtale med Backe Østfold AS.

Forsvarsbygg skal på vegne av Justis- og beredskapsdepartementet (JD), gjennom prosjektet NAWSARH (Norwegian All Weather Search and Rescue Helicopter) planlegge, bygge og drifte lokasjonene for redningstjenestens nye helikoptre.

Kjempeinnsats

– Dette er et samfunnsmessig viktig prosjekt, og vi er stolte og glade for at vi nå inngår i kontrakten, uttaler Thorbjørn Thoresen, direktør Forsvarsbygg.

Totalprosjektleder Svein Solli utdyper:

– Redningstjenesten gjør en kjempeinnsats for oss alle. Da fortjener de gode anlegg, og det er vår jobb å få disse på plass, sier han.

Hele landet

Seksten moderne redningshelikoptre skal leveres til redningstjenesten fram til 2020. I den forbindelse skal Forsvarsbygg tilrettelegge eiendom, bygg og anlegg for helikoptre og mannskaper på til sammen seks baser i Norge, nærmere bestemt Rygge, Sola, Florø, Ørland, Bodø og Banak.

Operativ drift

Forsvarsbygg skal bygge og drifte nye og moderne verksteddokker, kontorer, administrasjon og tilstedevakt. På hver lokasjon skal det være plass til tre helikoptre.

– Dette blir et sted for beredskap, operativ kraft, hvile for personellet og vedlikehold av helikoptre, sier Solli.

–Vi håper JD, Luftforsvaret og redningstjenesten vil bli fornøyd.

De nye basene på Ørland og Sola flystasjoner er allerede oppført og tatt i bruk. På Sola er det i tillegg også bygd et ledelsesbygg for 330 Skvadronen. Den nye basen på Banak i Lakselv er snart også ferdigstilt, og vil tas i operativ bruk i 2019.

Basen på Rygge bygges lik de tre som allerede er oppført, med små lokale tilpasninger.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078