23948sdkhjf

fornyer maskinparken:: Vassbakk & Stol kjøper 37 Cat

I 2018 leverer Pon Equipment 37 Cat til Vassbakk & Stol - maskiner for litt over 90 millioner kroner.

Leveransene startet i juni og vil foregå utover nyttår.

Det er snakk om vanlig utskifting av maskinparken, men antallet er høyere enn normalt særlig på grunn av prosjektet Skanska har på Rv.3.

Maskinstørrelser fra 20 til 80 tonn forteller også sitt om at Vassbakk har flere store jobber.

Tar man med maskinene som moderselskapet Skanska har kjøpt, blir antallet 70 med størrelser fra 20 til 100 tonn.

Blir målt på miljø

Maskinsjef i Vassbakk, Jostein Ytreland, forteller at det ble «all in» for Cat-maskiner denne gangen, det kom av en samlet vurdering av produkt og pris. Når det gjelder produkt har miljø vektet tungt, noe som gjenspeiler hvor viktig det har blitt i kontraktene.

For eksempel er seks av maskinene NextGen og åtte er XE-versjoner. En betydelig del av bestillingen er åtte rammestyrte dumpere av typen 745. Den delen av avtalen gjorde at det ble tur til England med dumperførerne for kjøring og opplæring.

– En av forutsetningene var at vi skulle ha en så bra miljøløsning som mulig, forteller Ytreland.

Vi blir målt på dette i prosjektene forteller han videre, opptil 30 prosent på enkelte anbudsrunder. På prosjekt som Rv.3 er 85 prosent av maskinparken steg 4, på andre prosjekter er 100 prosent av maskinparken steg 4.

Fem liter i timen

Sammenligner man en 336XE med en vanlig 336, bruker XE-modellen fem liter mindre i timen. Det er snittet på en norsk maskin, legger Per Olav Listou til. På en 972XE hjullaster sparer man 17 prosent på forbruket.

– Vi tar igjen merkosten på dieselbesparelsene, disse tingene prates det om på hvert anbudsmøte, legger Ytreland til.

Tidligere har Vassbakk & Stol hatt en strategi hvor man har maskinene så lenge som mulig, nå er det viktigere med miljøprofilen og maskinene byttes inn oftere.

Abonner på AnleggsMagasinet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11