23948sdkhjf

Nokian heavy tyres:: Ubemannet fremtid

Nokian forbereder seg på en ubemannet revolusjon innen tungt arbeid

– Ubetjente traktorer vil jobbe sammen med oss i fremtiden, og disse maskinene trenger dekk av høyeste kvalitet. I tillegg krever det et omfattende datagrunnlag for å gjøre styringen sikker og nøyaktig.

Det er ordene utviklingssjef hos Nokian Heavy Tyres, Matti Kaunisto, bruker når han skal forklare litt av bakgrunnen for deres investering på 70 millioner Euro i et nytt forskninings- og utviklingssenter i Nokia i Finland.

Klare for revolusjonen med ubemannede kjøretøy

Nokian vil lede an i det de omtaler som den kommende revolusjonen for tungt arbeid.

For å manøvrere trygt og forutsigbart uten sjåførens erfaring og vurdering stiller for eksempel styresystemet til ubemannede kjøretøy større krav til dekkbransjen.

Nye moderne testmaskiner i forsknings- og utviklingssenteret og en mer omfattende innsamling av spesifikke data skal sørge dette.

Det nye forsknings- og utviklingssenteret på rundt 3 500 kvadratmeter er en del av en betydelig økning i produksjonskapasiteten.

I fjor tilpasset Nokian Heavy Tyres Ltd, en del av Nokian Tyres-gruppen, seg økningen i den globale etterspørselen med en treårig investering. Rundt 70 millioner euro investeres nå i forskning, utvikling og produksjon og målet er å øke produksjonen med 50 prosent.

– Gjennom hele historien til Nokian Tyres er dette den største investeringen i produktutvikling av dekk til tunge maskiner, sier direktøren for Nokian Heavy Tyres R&D, Kalle Kaivonen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109