23948sdkhjf

Follobanen:: Brann i kjøretøy på Follobanen

Det var 84 personer i tunnelsystemet da brannen i Follobanetunnelen, i retning Ski, oppstod.

Det var 84 personer i tunnelsystemet da brannen i Follobanetunnelen, i retning Ski, oppsto 19. desember på morgenen.

Brannen ble raskt slukket, og alle arbeiderene som var i tunnelen, ble evakuert ut, står det i pressemeldingen fra BaneNor.

- Dette har vært helt udramatisk og det har fungert godt etter rutinene vi har etablert mellom nødetatene og Follobaneprosjektet, sier Tore Baarstad, innsatsleder i Oslo politidistrikt.

Det er ikke første gangen det er meldt om slike hendelser på kjempeprosjektet:

- På vegne av Bane NOR og vår entreprenør Acciona Ghella er vi først og fremst glade for at ingen ble skadet og at alle nå er ute i god behold, sier prosjektleder for delprosjekt TBM, Bane NOR, Anne Kathrine Kalager.

Bakgrunn

Brannen oppsto i et kjøretøy tilknyttet Follobanen i dag morges, og klokken 09.23 ble den bekreftet slukket av brannvesenet. Brannen oppsto om lag to kilometer inne i tunnelen og tunnelarbeiderne evakuerte raskt til et redningskammer.

Brukte redningskammer

- 38 av tunnelarbeiderne evakuerte inn i et redningskammer da røykutviklingen oppsto. De øvrige ble evakuert ut av tunnelsystemet, forklarte assisterende byggeleder Fredrikke Syversen.

Tunnelproduksjon Follobanen gjenopptatt

Bane NORs entreprenør Acciona Ghella gjenopptok tunnelboringen kort tid etter at brann- og redningsetaten hadde avsluttet sitt arbeid.

Brannen i kjøretøyet vil ikke få konsekvenser for fremdriften med tunnelboringen på Follobanen.

Abonner på Anleggsmagasinet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078