23948sdkhjf

Ford og Volkswagen: Skal utvikle varebiler og pickuper sammen

Volkswagen AG og Ford Motor Company lanserer global allianse

I en pressemelding sent ut av Ford bekreftes det formelt at de to bilkjempene skal samarbeide om utvikling av varebiler og pickuper (medium-sized) for det globale markedet så tidlig som i 2022.

Alliansen betyr betydelig stordriftsfordeler og gjøre det mulig for begge selskapene å dele investeringer i kjøretøyarkitektur.

Ford Amarok....

Gjennom alliansen skal Ford konstruere og bygge en pickup for begge selskapene som er forventet å nå markedene så tidlig som 2022.

Ford skal også utvikle og produsere større varebiler for europeiske kunder og Volkswagen tar sikte på å utvikle og produsere en mindre varebil (city-van).

I tillegg skal selskapene se på mulighetene for samarbeid med autonome kjøretøy, mobilitetstjenester og elektrifiserte kjøretøy.

Begge selskapene er også åpne for å se på andre kjøretøyprogram i fremtiden.

Sammen har selskapene et 2018-salg på 1,2 millioner lette nyttekjøretøy.

Slik oppsummeres alliansen:

· Alliansen utnytter de to globale bilprodusentenes styrker for å bedre sin konkurranseevne og innovasjon.

· Alliansen innebærer ikke krysseierskap mellom de to selskapene.

· Selskapene planlegger først mellomstore pickuper til kunder globalt i 2022. Deretter er intensjonen noe samarbeid om kommersielle nyttekjøretøy i Europa.

· Varebil- og pickupsamarbeidet har som målsetting å levere skalerbarhet og effektivitet for hvert av selskapene i 2023.

· Volkswagen og Ford vil også utrede mulighetene for et eventuelt samarbeid om elektrifiserte kjøretøy, selvkjørende biler og mobilitetstjenester.

Artikkelen er en del av vårt tema om Varebil pickup elbil.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109