23948sdkhjf

Ford og Volkswagen: Skal utvikle varebiler og pickuper sammen

Volkswagen AG og Ford Motor Company lanserer global allianse

I en pressemelding sent ut av Ford bekreftes det formelt at de to bilkjempene skal samarbeide om utvikling av varebiler og pickuper (medium-sized) for det globale markedet så tidlig som i 2022.

Alliansen betyr betydelig stordriftsfordeler og gjøre det mulig for begge selskapene å dele investeringer i kjøretøyarkitektur.

Ford Amarok....

Gjennom alliansen skal Ford konstruere og bygge en pickup for begge selskapene som er forventet å nå markedene så tidlig som 2022.

Ford skal også utvikle og produsere større varebiler for europeiske kunder og Volkswagen tar sikte på å utvikle og produsere en mindre varebil (city-van).

I tillegg skal selskapene se på mulighetene for samarbeid med autonome kjøretøy, mobilitetstjenester og elektrifiserte kjøretøy.

Begge selskapene er også åpne for å se på andre kjøretøyprogram i fremtiden.

Sammen har selskapene et 2018-salg på 1,2 millioner lette nyttekjøretøy.

Slik oppsummeres alliansen:

· Alliansen utnytter de to globale bilprodusentenes styrker for å bedre sin konkurranseevne og innovasjon.

· Alliansen innebærer ikke krysseierskap mellom de to selskapene.

· Selskapene planlegger først mellomstore pickuper til kunder globalt i 2022. Deretter er intensjonen noe samarbeid om kommersielle nyttekjøretøy i Europa.

· Varebil- og pickupsamarbeidet har som målsetting å levere skalerbarhet og effektivitet for hvert av selskapene i 2023.

· Volkswagen og Ford vil også utrede mulighetene for et eventuelt samarbeid om elektrifiserte kjøretøy, selvkjørende biler og mobilitetstjenester.

KLIKK for alle artikler i Varebil pickup elbil.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.219