23948sdkhjf

STOPP! Ikke på min vakt

"I 2018 ble det 4 dødsfall i bygg og anlegg og vi mistet en medarbeider på jobb."

Pon Equipments har kjørt landsdekkende sikkerhetsuke.

- Statistikken sier alt, i 2018 ble det 4 dødsfall i bygg og anlegg og vi mistet en medarbeider på jobb, forklarer Erik Sollerud, adm. dir. i Pon Equipment.

Han fortsetter: Vi jobber kontinuerlig med å utvikle sikkerhetskulturen for å forhindre at noen blir skadd på jobb.

I løpet av uke 5 har alle i Pon Equipment og Pon Rental gjennomgått et sikkerhetsopplegg der fokuset har vært at vi må tar mer vare på hverandre og samhandle i større grad.

Stopp! Ikke på min vakt

Budskapet var “STOPP! Ikke på min vakt�?. Nå skal Pon videreutvikle deres sikkerhetskultur i organisasjonen slik at de kan unngå at noe sånt skjer igjen.

Tragedien i Tvedestrand

Erik Sollerud, har selv i tiden etter den tragiske arbeidsulykken i Tvedestrand i mai der Pon og bransjen mistet en mekaniker, vært ute flere ganger med mekanikere på jobb. Han sier at det har vært veldig nyttig for å kunne forstå arbeidsdagen og de utfordringer mange mekanikere møter for å oppnå god sikkerhet på jobb. - Vi har hatt bra rutiner og prosesser, men dette må til enhver tid holdes i fokus gjennom kontinuerlig bygging av god sikkerhetskultur og holdninger .

- Det viktigste verneutstyret som er oppfunnet sitter mellom ørene våre. Det handler bare om å holde det aktivert, sier Erik Sollerud.

Felles ansvar

- Vi vet at sikkerhet opptar våre kunder og vi ønsker til enhver pris å unngå at noe skal skje på kundens anleggsplass, forklarer Edvin Lia, HMS ansvarlig i Pon Equipment.

- Skjer det noe med en av våre ansatte ute på en jobb setter dette kunden i en vanskelig posisjon. Dette er et felles ansvar å unngå utrygge situasjoner, forklarer han videre.

Jeg skulle bare...

Pon-organisasjonen ser at mange situasjoner og uhell oppstår i situasjoner der “jeg skulle bare…". Dette har vært fokusert på denne uken og derfor har alle ansatte fått utdelt en symbolsk nøkkelring der det står “STOPP, ikke på min vakt.

Si stopp!

Er det en situasjon som føles utrygg skal man si stopp og arbeidet eller operasjonen skal opphøre. Tiltak skal gjøres og eventuelt ny sikker jobb analyse (SJA) skal utføres. Sikkerhetsarbeid er et kontinuerlig arbeid. Det kan alltid bli en enda større del av kulturen vår og må gjentas i møter, praktiseres i vårt daglige arbeid og i kontakt med våre kunder, gjennom enkle og hyppige sikker jobbanalyser og RUH (Rapportere uønskede hendelser) rapporteringer av situasjoner som oppleves som utrygge. Prosedyrer må jevnlig gjennomgås og kommuniseres. Det skal aldri være tvil om at sikkerhet skal prioriteres før andre faktorer.

Abonner på Anleggsmagasinet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094