23948sdkhjf

Skal øve med røyk i tunnelen

Øver på brann i Eiksundtunnelen i Møre og Romsdal 19. mars

Fv. 653 Eiksundtunnelen blir stengt tirsdag 19. mars fra kl. 1845 til 2130 fordi Statens vegvesen og nødetatene skal øve på brann i tunnelen.

Publikum vil se røyk fra tunnelen på begge sider under øvelsen.

- Det skjer færre ulykker i tunneler enn på veiene, men ulykkene i tunneler blir ofte mer alvorlige. Brann og ulykker inne i tunneler er ei stor utfordring for nødetatene og derfor veldig viktig å øve på, forteller brannvernsleder Olav Amund Myklebust i Statens vegvesen.

Veit du hva du skal gjøre om det skjer noe i tunnelen du kjører i?

  • Kjør aldri inn i en tunnel som er stengt med røde lys eller bom.
  • Om det skjer noe i tunnelen, bruk nødtelefonene og ikke mobiltelefon. Operatørene på Statens vegvesen sin vegtrafikksentral vil se hvilken tunnel du ringer fra og nøyaktig hvor i tunnelen du er. Det er viktig informasjon for å kunne hjelpe deg. Operatøren vil varsle nødetatene om hendelsen krever det og gi deg råd om hva du skal gjøre videre.
  • Om du løsner et brannslukkingsapparat i tunnelen blir også vegtrafikksentralen varslet og får informasjon om hvor i tunnelen du er. Tunnelen blir automatisk stengt.
  • På alle nødstasjoner i tunnelen står det avstand til nærmeste utgang på tunnelen.
  • Vurder situasjonen. Kjørut av tunnelen om det er mulig. Følg alltid instruksjonene du får om kjøreretning fra vegtrafikksentralen eller nødetatene.
  • Forsøk å varsle møtende trafikk.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.14