23948sdkhjf

Engcon tredobler kapasiteten

Kjøper CNC-roboter for 90 millioner kroner for å svare på stor etterspørsel.

Med de nye maskinene på plass vil Engcon kunne produsere 22 000 tiltrotatorer i året, noe som er tredobling sammenlignet med i dag.

Stor etterspørsel

For å møte den økende interessen ute i markedet, satser selskapet på produksjon ved å investere i nye CNC-maskiner og lokaler. Et datastyrt og helt robotisert produksjonsanlegg skal hjelpe Engcon med å dekke den store etterspørselen.

– De nye maskinene vil først og fremst brukes til å bearbeide de støpte stammene til tiltrotatorene, sier Krister Blomgren, adm. dir. i Engcon Group.

De ser for seg store effektivitetsforbedringer med denne investeringen, og ifølge deres beregninger vil det tredoble produksjonskapasiteten.

Tidligere er en del av CNC-arbeidet blitt utført av en rekke leverandører på forskjellige steder. De nye maskinene som Engcon investerer i nå, vil bli håndtert og driftet av det lokale selskapet Strömsunds Kvalitetslego, noe som skal gjøre det lettere for engcon å kontrollere produksjonskjeden.

Dette er CNC:

Computer numerical control (CNC) er engelsk for datamaskinbasert numerisk styring, som handler om maskiner som ved hjelp av en datamaskin kan lage mange like og komplekse deler i metall eller andre materialer, og som programmeres i et språk som overholder EIA-274-D-standarden (også kalt G-kode).
CNC brukes ofte for å styre sveisemaskiner, freser, bor, slipere med mer i mekaniske verksteder

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14