23948sdkhjf

Flere D'avino-dumperne til Norge

To av fire utstilte maskiner på dette standet blir med hjem til Machine Partner.

Machine Partner AS har så vidt begynt som maskinimportør av D'avino-dumperne fra Italia med fire maskiner på norsk jord så langt.

Men maskinselger Ole-Kristian Bonstad kjører på, på Bauma hadde to av fire utstilte maskiner deres klistremerke på dumperkassa.

D12

Den ene er kjent fra før, men denne utgaven D12 er nå klar i bedre utgave. Hardox-stål i kassa, bedre førersete og varme i speil, for å nevne noe.

Med D12 har de akkurat rukket å gå opp løypa, så nå kommer neste modell.

DS60

Sitedumperen DS60 blir en nykommer i Norge med seks tonn nyttelast, 3,5 tonns egenvekt, Yanmar-motor og leddstyring.

Også denne skal får hvite skilt, det er målet til Machine Partner, opplyses det. Det satses på salg til utleieselskaper, det er der det største potensialet ligger.

– Maskinene vil gå som utleiedemo, forklarer Bonstad.

120TW til Dyrsku´n

Enda en nykommer i Norge blir Bauma-nyheten D'avino 120TW.

Maskinen ble avduket på messas første dag og maskinen er bestilt til Norge i juni. Planen er å vise den på Dyrsku´n.

Med 9,2 tonns nyttelast og 18 tonn totalvekt blir dette foreløpig den største dumperen de tar inn. Kassa tar seks kubikkmeter, mens esset i ermet er den romslige førerhytta med elektrisk svingbart sete. Man kan velge mellom Deutz eller Kohler-motorisering.

For øvrig har den samme styreopplegg som D12, enten krabbestyring, firehjulsstyring eller styring på framakselen som også har hydraulisk stabilisering.

Snur seg rundt for Norge

Det er Machine Partner som har etterspurt flere av komfortdetaljene på de utstilte modellenes om klimaanlegg, varme i speil, bedre støyisolering, Hardox-stål i kassa og bedre førersete. Og om det høres spesielt ut at en liten fabrikk snur seg rundt for en liten importør i et lite marked som Norge, er grunnen enkel ifølge Bonstad:

- Er en maskin god nok for det norske markedet, er den god nok for mange andre også.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141