23948sdkhjf

Premierer mindre tomgangskjøring

Det er ikke uvanlig at anleggsmaskiner går på tomgang opptil halvparten av arbeidstiden. Det vil MEF gjøre noe med og lanserer nå en tomgangskampanje.

Mindre tomgangskjøring gir lavere kostnader for entreprenørene og mindre utslipp. MEF beskriver det som et kinderegg-tiltak: enkelt å gjennomføre, og bra for miljøet og bedriftsøkonomien.

– Derfor lanserer vi nå en konkurranse for anleggsentreprenører over hele landet der målet er å oppnå størst mulig reduksjon i tomgangskjøringen, sier Julie Brodtkorb, adm. direktør i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF).

Juni til desember

Konkurransen vil pågå fra juni til desember, og vinneren blir kåret på Arctic Entrepreneur 2020 – Vinterens største møteplass for anleggsbransjen. Maskinleverandørene Cat, Hitachi, Liebherr og Volvo vil gi hver sin store opplevelse for de fire beste med følge.

Anleggsbedrifter som vil delta, kan melde på inntil tre gravemaskiner fra egen bedrift. Ved påmelding til MEF leverer entreprenøren en oversikt over tomgangskjøringen på de aktuelle maskinene for perioden 1. juni - 1. desember 2018. Dersom bedriften selv ikke sitter med denne oversikten, kan det som oftest enkelt hentes ut ved å kontakte maskinleverandør/forhandler.

Formålet

Konkurranseperioden er 1. juni til 1.desember 2019, og bedriften med størst reduksjon i tomgangskjøringen i denne perioden sammenlignet med fjoråret går av med seieren.

– Formålet med konkurransen er å øke bevisstheten i bransjen om de positive effektene av redusert tomgangskjøring. Jeg er overbevist om at entreprenørene som deltar, vil oppleve at de sparer penger samtidig som de bidrar til å få ned klimagassutslippene i anleggsbransjen, sier Leiv Peter Blakstad, distriktssjef i MEF.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.156