23948sdkhjf

Ny organisering av Anlegg

Svein Hov Skjelle skal lede anleggsselskapet etter fisjonen.

I mars ble det kjent at styret i BetonmastHæhre vil jobbe mot en splitt av konsernet. Målet er at Betonmast (byggvirksomheten) skilles ut som et eget selskap og at anleggsvirksomheten videreføres samlet. Virksomheten vil bestå av Hæhre Entreprenør, Isachsen Anlegg og Steen & Lund samt en rekke virksomheter og eiendeler organisert under BetonmastHæhre Industri og BetonmastHæhre Tomteutvikling.

I prosessen med å splitte selskapene har det vært viktig å få på plass en permanent ledelse i anleggsselskapet etter fisjonen.

I dag ble det klart at Svein Hov Skjelle har takket ja til å lede denne virksomheten. Skjelle er i dag engasjert på en 12 måneders kontrakt for å lede arbeidet med å sikre en vellykket splitt av konsernet. Nå går han inn i en permanent rolle i det som skal bli et rent anleggsselskap etter splitten.

– Min beslutning om å ta på meg rollen som leder av anleggsselskapet er gjort på bakgrunn av god dialog med både sentrale eiere og styret. En viktig årsak til at jeg har valgt å takke ja til denne spennende muligheten, er at vi sammen har tatt tak i det jeg opplevde som utfordringer i disse organisasjonene. Dette går blant annet på tydeliggjøring av roller og forventningsavklaringer, sier Skjelle, som i mars sa opp sin stilling som konsernsjef i BetonmastHæhre-konsernet.

Ytterligere forsterkninger

Etter gjennomført splitt vil Peter Kvisgaard bli juridisk direktør, Hege Løe økonomidirektør og Eddie Bastiansen finansdirektør i anleggsselskapet. Peter kommer fra rollen som juridisk direktør i Betonmast, men har det siste året også jobbet mye inn mot anleggsselskapene. Hege og Eddie har i dag rollene som henholdsvis økonomi- og finansdirektør i BetonmastHæhre Holding, og kjenner dermed anleggsvirksomheten godt.

– Jeg er veldig glad for at Peter, Hege og Eddie alle ønsker å bidra i utviklingen av vår anleggsvirksomhet. Vår felles hovedoppgave vil være å støtte oppunder våre virksomheter slik at vi utnytter de gode markedene til å forbedre lønnsomheten. Sammen med de dyktige daglige lederne i anleggsselskapene etablerer vi nå en robust organisasjon tilpasset de muligheter og utfordringer virksomheten står overfor, sier Skjelle.Lars Hæhre, daglig leder av BetonmastHæhre Industri, ser frem til å få etablert den nye utvidede ledergruppen.

– Vår ambisjon er å forsterke posisjonen som den ledende norske anleggsaktøren når det gjelder vår evne til å levere på kundenes forventninger til kvalitet, samtidig som vi forbedrer vår lønnsomhet og blir mer forutsigbare i rapportering av resultater. Vi er veldig godt fornøyde med den nye organiseringen, og ser frem til å få Svein, Peter, Hege og Eddie om bord, sier Lars Hæhre.

Navneendring

Som en naturlig konsekvens av den planlagte fisjonen, vil BetonmastHæhre skifte navn etter splitten, da anleggsselskapet ikke lenger vil ha noen tilknytning til Betonmast-navnet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.157