23948sdkhjf

Litt hjullaster og litt teleskoplaster

Den første Venieri 8.63TL i Norge gikk til Naboen Utleie Avdeling Oslo.

Den italienske maskinen som ble vist under Bauma, blir omtalt som en hybrid mellom hjullaster og teleskoplaster, med midjestyring og pendling på bakakselen.

Den første Venieri 8.63TL (Telescopig Loader) i Norge blir altså tilgjengelig hos Naboen Utleie i Oslo.

– Vi kaller den en kraftig og robust hybrid, forklarer Stig Hågensen, produktsjef hjullastere hos Hymax.

Utleie bare øker

Roger Sagbakken, utleieleder hos Naboen Oslo og Helge Meldal, kundeansvarlig, har god tro på den nye maskinen.

De opplever stadig vekst og i fjor omsatte Naboens Oslo-avdeling (Oslo og Bærum) for 120 millioner kroner mot 86 millioner året før.

I 2019 har de budsjettert med 140 millioner.

– Vi ser blant annet riksentreprenørene leier mer og mer og denne maskinen kan nok passe inn mange steder, kommenterer Meldal.

Hjullaster og teleskoplaster

Med en bryter veksler man mellom skuffedrift og teleskopdrift. Maskinen med tillatt totalvekt på 9,1 tonn kan løfte 3,2 tonn inne og 1,7 tonn helt ute.

Maks høyde er 5,47 meter ifølge løftediagrammet, da egner den seg til løfting opp til første etasje. Hyttehøyden (transporthøyde) er på 2,71 meter, blant annet takket være varsellys på ramma.

Deutz Steg-V

Steg V-motor med adblue på 136 hestekrefter fra Deutz gir blant annet topphastighet på 40 km/t.

De tror også at teleskopløft med midjestyring kan ha sine fordeler. En kunde var innom og lurte på om han kunne ta med seg maskinen med det samme, den kunne passet fint til fylling bak en kant forteller han.

Naboen-avdelingen har ikke mindre enn 50 minimaskiner under 8 tonn og 8 gravere mellom 15-25 tonn), tillegg til et stort utvalg lifter.

Festival-utleie:

Rett før påske signerte Naboen Utleie avtale med Øyafestivalen om levering av lifter, trucker, teleskoptrucker og noe kjøleutstyr. Naboen skal levere så mye utslippsfritt som mulig, i tillegg til biodiesel og hybridmaskiner. Om det blir aktuelt med JLG 1200SJP, den helelektriske 38-meters bomliften med batteridrift, gjenstår å se. Naboen har i hvert fall tre slike i stallen. Ladetid er oppgitt til 10 – 12 timer og man får 7 timer driftstid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141