23948sdkhjf

Alle mann til Arocs-pumpene

FABEKOs betongpumpedag på Letohallen viser en soleklar tendens.

FABEKO (Norsk fabrikkbetongforenings medlemmer) holdt sitt årlige fagseminar "Betongpumpedagen" denne helgen på Letohallen nord for Gardermoen.

130 deltagere deltok på middager, forelesninger og utstilling.

Vi tok en kjapp tur innom og kunne kjapt konstatere tendensen som har vært tydelig i mange år nå, her er det Mercedes-Benz Trucks som dominerer.

Av 17 betongbiler, telte vi fem Volvo, resten hadde stjerne i grillen.

Tommy Solbakken, lastebilselger for BOS på Lørenskog og Jessheim, forklarer det slik:

- I Norge har vi lenge hatt god markedsandel på anleggsbilene og Arocs har fått godt rykte på seg for holdbarhet og lange serviceintervaller.

- Det samme gjelder kraftuttaket som har god kapasistet og holder lenge, skyter han inn.

Hett betongmarked

At det er høyt trykk på betongmarkedet bekreftes av Paul Magne Solstad, salgsleder lastebil for Bertel O. Steen avdeling Gjøvik.

– 50 til 60 prosent av ordrereserven vår går til betongsektoren, forklarer han.

Solstad forteller om et marked der sjåførene er veldig klare på hvilket pumpemerke de vil ha.

Norsk fabrikkbetongforenings medlemmer leverte i 2018 3,9 millioner kubikkmeter betong. Dette er på samme nivå som i 2017. FABEKOs medlemmer leverer anslagsvis 96% av det totale volumet av fabrikkbetong i Norge i 2018.

Fabeko:

Norsk fabrikkbetongforenings medlemmer leverte i 2018 3,9 millioner kubikkmeter betong. Dette er på samme nivå som i 2017. FABEKOs medlemmer leverer anslagsvis 96% av det totale volumet av fabrikkbetong i Norge i 2018.

Fabekos Pumpegruppe
FABEKOs Pumpegruppe organiserer bedrifter som arbeider med betongpumping og transport, og arbeider for å fremme medlemmenes felles interesser.

Kontrollordning for betongpumper
Betongpumper og båndbiler omfattes ikke av krav til sakkyndig kontroll i Forskrift om arbeidsutstyr. FABEKOs Pumpegruppe har derfor utviklet en bransjestandard for frivillig periodisk kontroll med samme krav, standarder og normer som benyttes for sertifisert sakkyndig kontroll. Det er ved utgangen av 2018 rundt 350 betongpumper som inngår i FABEKOs Kontrollordning og de pumpene som er godkjente skal har FABEKOs kontrolloblat.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.188