23948sdkhjf

Fornyet tillit til Bergquist

Statens vegvesen har inngått ny driftskontrakt for nordre Østfold med Bergquist Maskin og Transport. Kontrakten på nesten 193 millioner kroner varer fram til høsten 2022.

Oppgavene omfatter brøyting og strøing av riks- og fylkesveger på vinterstid, samt vedlikehold av vegnettet om sommeren.

Bergquist Maskin og Transport får nå ansvaret for hele Indre Østfold, og deler av Moss og Sarpsborg. Totalt 877 km med veg.

Ikke bare de store

– Det er hyggelig å inngå kontrakt med en lokal entreprenør fra Østfold som kan ta på seg større driftskontrakter, og ikke bare de store landsdekkende entreprenørene, sier driftsleder Arne Bjørklund i Statens vegvesen.

Kontrakten gjelder fra 1. september 2019, men underskrives nå for at entreprenøren skal få tid til å forberede seg på vinteren. De vil ha behov for å bruke sommeren på å oppgradere utstyrsparken og skaffe seg nødvendig bemanning til utføre oppgavene.

Mye større vegnett

– Bergquist Maskin og transport har hatt en tilsvarende driftskontrakt på Ørje i åtte år, men nå får de et langt større vegnett å forholde seg til, sier driftsleder Arne Bjørklund.

I tillegg til brøyting og strøing vinterstid, er det en rekke forskjellige oppgaver som rensk av grøfter, graving av stikkrenner, slamsuging av kummer, rengjøring, feiing og plukking av søppel.. Det er også utbedring av skader på asfaltdekket og skifte av rekkverk, foruten oppsetting og bytting av vegskilt med mer.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141