23948sdkhjf

Volvos hyllest til heavy-metal

Under Sweden Rock Festival stiller Volvo opp med en rocka krok- og kranbil.

Volvo Lastvagnar er med som hovedsponsor på Sweden Rock Festival i Sölvesborg som går fra 5. til 8. juni.

Rocke-hyllest

De har benyttet anledningen til å stille ut en egen rocka FH16-750. Bilen skal være en hyllest til svensk heavy metal-kultur, Sweden Rock og Volvos egen arv.

Og her er det ingen tilfeldigheter må vite. Det grafiske designet på krok- og kranbilen skal være basert på rytmen og lyden som kommer fra en D16-motor.

- Vi gjorde opptak av motoren under tomgang og når den gikk med høye omdreininger. Vi tok også frem lyden fra turboladeren og luftinnsuget. I dataprogrammet forvandlet vi lydbølgene til visuell grafikk, forklarer Nigel Aterbury, grafisk designer i Volvo.

Ifølge Volvo Lastvagnar har den innspilte motorlyden også blitt brukt for å skape et musikkstykke som skal bli spilt av i førerhytta under festivalen.

- Det er vår lyddesigner Fredrik Folkestad som fikk ideen, resultatet ble en skikkelig tung "anthem", en hyllest til FH16 og svensk hardrockkultur, forteller Atterbury.

Årets rockelastebil heter "The Sound of Sweedish Metall", et navn som ifølge Volvo skal være en hilsen både til forgjengeren, Volvos tunge industriarv og svensk hardrock.

I 2018 presenterte Volvo en lastebil som var designet sammen med Björn Gelotte fra bandet In Flames, doningen fikk navnet Sweedish Metal.

Fakta: The Sound of Swedish Metal

Volvo FH16 750 8x4 krok- ock kranbil
Gearkasse: I-Shift med krabbegear
Volvo Dynamic Steering med Personlige innstillinger og fjernstyring
Luftfjæring fram og bak
Globetrotterhytte
Egenvekt: 19,280 kg, Totalvek: 70,000 kg
Påbygg av AM Hydralteknik AB med Palfinger krok T20 & Palfinger kran PK27002A SH

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141