23948sdkhjf

Knuste Top Gear-rekorden

JCBs high-speed Fastrac klarte 166,7 kilometer i timen.

JCB har slått den forrige britiske fartsrekorden for traktorer med god margin på Elvington Airfield utenfor York i England.

Den forrige rekorden for traktorer på 140,4 km/t ble satt av Top Gears "Track-Tor" i 2018.

Nå er denne knust av en JCB Fastrac i en noe modifisert utgave. Bak rattet satt TV-kjendis og ingeniør-guru Guy Martin som klarte å nå 166,7 km/t.

1000 hestekrefter

Traktoren er drevet av JCBs 7,2-liters 6-sylindrede DieselMax-motor produsert i Derbyshire. Motoren kan levere 1000 hestekrefter og 2500 newtonmeter i dreiemoment.

Traktoren har vært gjennom en slankekur i tillegg har JCB fått assistanse av Williams Advanced Engineering for å minske luftmotstand.

- Det har vært en stor dag med JCB på Elvington, skikkelig jobb av noen dyktige ingeniører. Hun føltes stødig som fjell på stripa, nydelig jobb, kommenterte Guy Martin.

Rekorden ble satt nøyaktig 28 år etter at den første JCB Fastracen rullet av produksjonslinja.

Den andre fartsrekorden til JCB:

JCB er ingen nykommer når det gjelder eksotiske fartsrekorder. I 2006 satte de fartsrekord på land for dieselmotorisert kjøretøy. Det skjedde på Bonneville Salt Flats i USA med to JCB DieselMax-motorer i skapningen som har navnet DieselMax Streamliner. Rekorden står fortsatt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.187