23948sdkhjf

ESA velsigner nytt løp i Oslofjordtunnelen

ESA har sagt sitt, og har ingen innsigelser mot at det bygges et nytt tunnelløp under Oslofjorden.

Skal det bygges et nytt parallelt tunnelløp under Oslofjorden eller bru over? Diskusjonen har rast, siden kapasiteten i dagens tunnel er for liten og ulykkene for mange.

Brutilhengerne har klaget til EØS-tilsynet ESA på Norges beslutningen om å utvide Oslofjordtunellen med et parallelt løp. De hevder dette strider mot EUs tunneldirektivs maksimale hellingskrav for nye tunneler.

Men nylig gikk ESA ut med en kunngjøring om at de ikke har tenkt å gripe inn.

Kun nye prosjekter

«ESA verken vurderer eller godkjenner individuelle veiprosjekter. ESAs oppgave er å følge opp disse klagene ved å se på om Norge oppfyller sine forpliktelser i henhold til tunneldirektivet. Direktivets hellingskrav gjelder kun for nye prosjekter. Siden tilleggsløpet er fase to i en eksisterende tunnel, gjelder ikke disse kravene i direktivet», skriver ESA i en pressemelding.

Og derfor har ESA bestemt seg for å lukke klagesaken. ESA vil fortsette å føre tilsyn med aktiviteter som omfattes av tunneldirektivet.

Norske myndigheter opplyser at dette tunnelløpet var planlagt som fase to av Oslofjordtunnelen siden 1996. Formålet med det parallelle løpet er å øke kapasiteten og bedre sikkerheten gjennom bygging av nødutganger mellom de to løpene og åpning av toveistrafikk.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.203