23948sdkhjf

Avlyser Karmsundgata-konkurransen

Risa fikk oppdraget - Vassbakk & Stol klaget på formell feil i prekvalifiseringen.

Høsten 2018 lyste Statens vegvesen ut utvidingen av fylkesveg 47 Karmsundgata i Haugesund.

I den innledende fasen ble to entreprenører prekvalifisert. Våren 2019 kom det inn tilbud fra begge, og etter lange forhandlinger ble de to orientert om at Statens vegvesen ville tildele oppdraget, en totalentreprise på 385 millioner kroner, til Risa AS.

Feil i prekvalifiseringen

Konkurrenten Vassbakk & Stol klaget på tildelinga ved å peke på en formell feil i prekvalifiseringen.

Grunnlag for å avvise

Nå har Statens vegvesen vurdert påstandene i klagesaken og kommet til at det er grunnlag for å avvise tilbudet til Risa AS i prekvalifiseringen. Risa sitt tilbud er dermed avvist.

Og dermed står det igjen ett tilbud, det fra Vassbakk & Stol, men....

- Tilbudet frå Vassbakk & Stol er vesentlig høyare enn det vi har budsjett til. Det er rett og slett ikke nok penger til å gå i gang, seier prosjektleder Einar Færaas i Statens vegvesen.

Avlyser og lyser ut på nytt

Statens vegvesen avlyser konkurransen og starter arbeidet med å lyse ut prosjektet på nytt i nær framtid.

Dette er oppdraget:

Strekningen det er snakk om går fra Opelkrysset (Haukelivegen) og 1300 meter mot sentrum, til Storasundgata. Oppdraget var å utvide Karmsundgata mellom Storasundgata og Opelkrysset i Haugesund fra to til fire felt. Tre gangbruer, undergang, nye lys, støyskjermer med mere er også oppgaver som ligger i kontrakten.

I tillegg kommer fortau med sykkelveg på begge sider av gata, og tre bruer for de som går og sykler. I kontrakten ligger også 760 meter med støyskjermer og nye busshaldeplasser.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156