23948sdkhjf

Feiring utfordrer i Vestfold

Datterselskapet til Feiring Bruk er klar med nytt pukkverk i Re i Vestfold. Anlegget er Feirings første steg i en langsiktig plan om å betjene Vestfold med kortreiste materialer.

Det nye pukkverket skal bidra til regional massehåndtering, og ønskes velkommen av kunder i området. Medeier og forretningsutvikler Jørn Furuhaug begynte planleggingen av anlegget i 2010. Da reguleringsplaner og driftsplaner var på plass året etter, så han etter en samarbeidspartner for arbeid med produktfremstilling. Resultatet ble et nytt selskap eid av Furuhaug og Feiring Bruk. Selskapet skal posisjonere seg for ytterligere vekst og aktivitet i Vestfold region.

Skal ta markedsandeler

– Det er en spennende tid vi går i møte, forteller Furuhaug. Større aktiviteter og utbygging i Vestfold resulterer i høy etterspørsel etter grus og pukk. Vi håper å ta del i dette med markedsandeler i området, og bidra til sunn konkurranse, sier Furuhaug.

Under åpningen besøkte flere lokale aktører, naboer og konkurrenter i bransjen det nye anlegget. Ordfører i Re, Thorvald Hillestad, var også tilstede. Han stiller seg positiv til etableringen av det nye anlegget, som en utfordrer i området.

– Nye virksomheter er stas for kommunen. Det finnes pukkverk ellers i området, og dette tilskuddet vil bidra til å skjerpe konkurransen. Feiring er en bedrift med gode kjerneverdier, som vi ønsker velkommen, sier han.

Ambisjoner om mer

Pukkverket i Re ligger strategisk til med nærhet til hovedmarkedene Tønsberg og langs E18. Slik sørger Feiring Bruk for å utnytte transportressursene optimalt. Anlegget er skjermet fra omgivelsene, og skal ikke være til sjenanse for beboere i området.

Etter avtalen med Lundhs i Larvik har Feiring startet planleggingen av sitt nye anlegg i denne regionen. Foreløpig er det lagt opp til oppstart i Larvik siste kvartal i 2020. Da vil Feiring, med sine foreløpig to lokasjoner i Vestfold, kunne betjene markedet fra Horten i nord til Porsgrunn i sør. Bedriften har ambisjoner om å utvide med flere lokasjoner i Vestfold i tiden fremover.

– Vi ser frem til å bli kjent med lokalmarkedene i Vestfold, og er spent på utviklingen i årene som kommer, sier Knut Harald Ollendorff, daglig leder i Feiring Bruk.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.047