23948sdkhjf

Underbetalte bulgarere får sin lønn av Metrostav

Metrostav har frivillig besluttet å kompensere deler av den ubetalte lønn til de bulgarske ansatte som er utnyttet.

Lønnssituasjonen med utenlandske arbeidere i entreprenørenselskapet Metrostav er avsluttet, melder Statens vegvesen torsdag formiddag.

Statens vegvesen er ferdig med sine undersøkelser etter at varsel i mars om at bulgarske arbeidere ved to Vegvesen-prosjekter i Trøndelag og Buskerud ble underbetalt.

Dette ble oppdaget av Metrostav selv, som raskt varslet Vegvesenet som byggherre og andre offentlige instanser.

Utro medarbeider

- Felles undersøkelser utført av Vegvesenet og Metrostav har avdekket at dette skyldtes en utro ansatt i Metrostav og ikke handlinger gjort i regi av selskapet, sier Jon Molnes i Statens vegvesen.

Medarbeideren, som har rekruttert de aktuelle arbeiderne i Bulgaria og sørget for arbeidsavtaler, kontoer og andre praktiske forhold, har tatt deler av lønnen via ulike mellomkonti. Selskapet selv hadde få muligheter til å avdekke den ulovlige praksisen

Kompenserer

Selv om det tsjekkiske entreprenørselskapet Metrostav ikke har skapt situasjonen er selskapet bevisst den sosiale alvorlighetsgraden og følsomheten i hele situasjonen. Metrostav har frivillig besluttet å kompensere deler av den ubetalte lønn til de bulgarske ansatte som er utnyttet.

- Metrostav har demonstrert gode intensjoner og ett høyt samfunnsansvar. Selskapet er tydelig på at de har nulltoleranse for lignende handlinger. Saken er avsluttet fra vår side, sier Jon Molnes.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.143