23948sdkhjf

Solid vekst på Ringerike

Investert i 100 maskiner de to siste årene - i år har de kjøpt syv Magni.

Ringerike Liftutleie har så langt i år investert i syv Magni rundtomsvingende teleskoptrucker.

Totalt de siste to årene har de kjøpt 100 maskiner smått og stort.

Nå skal "Ringlift" satse mer på segmentet med rundtomsvingende teleskoptrucker, i tillegg til andre lifter. For det virker som bransjefolk fra anlegg og bygg i økende grad ser mulighetene med denne maskintypen.

Den gir en tilgjengelighet som gjør at man sparer nesten en arbeider påpekes det av Henrik Bergheim.

Han er salgs- og markedsansvarlig og driver utleieselskapet sammen med driftsleder Lene Bråthen.

Taktfast vekst

Utleieselskapet med røtter tilbake i 1987 ble startet av faren til Henrik Bergheim med et par lifter lokalt på Hensmoen, og det har vokst taktfast i flere år. De har mottatt diplom som gasellebedrift fra Dagens Næringsliv fire ganger.

De teller nå syv ansatte på Kilemoen utenfor Hønefoss og på Raufoss. Omsetningen landet på 27 millioner i fjor, mens det ligger an til å nå 30 millioner inneværende år.

- Men vi vil være varsomme med å bli for store, påpeker Lene.

Hun er mer opptatt av at alle ansatte har et eierforhold og en genuin interesse for det de driver med og vil at det skal gå bra.

- Engasjerte ansatte smitter, legger hun til.

Interntransport og løfting

For å vise oss hva maskinene kan brukes til tar Henrik med oss en tur innom Moelven Soknabruket utenfor Hønefoss hvor Moelven Industrier, med Norsk Energi på laget, bygger ny pelletsfabrikk og et nytt bioenergianlegg.

Her er spesialister fra Mesterbygg og estlandske Ecotec i full sving med å sette opp buffersiloer og andre installasjoner med hjelp av blant annet en Magni RTH 5.21 SH fra Ringerike Liftutleie.

Maskinen, som er en rundtomsvingene teleskoptruck, har fem tonns løftekapasitet og løftehøyde på 21 meter.

Tilgjengelighet

- Noen som har eid slike maskiner tidligere har nå gått over til å leie, forklarer han.

De nå 12 Magni-liftene i Ringerike Liftutleie er spredt utover hele landet, fra Tromsø til Kristiansand. De blir med trofaste kunder rundt på prosjekter i hele landet.

På rundtomsvingende teleskoptrucker merkes en økende etterspørsel. De syv maskinene levert av Correct Maskin ankom Hønefoss i september, og det to siste blir levert i oktober.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.142