23948sdkhjf

Skanska best på pris og kvalitet

Etter alle solemerker skal Skanska bygge ny E16 fra Åsbygda til Olum på E16 Ringerike-Jevnaker.

Tre utvalgte entreprenører deltok i den siste konkurransen om å prosjektere og bygge E16 mellom Åsbygda og Olum.

Konkurransen ble gjennomført som en totalentreprise med konkurransepreget dialog.

Skanska lavest

Skanska Norge hadde den laveste prisen i konkurranse med Hæhre og JV Implenia-Roadbridge i forhold til teknisk gjennomføring.

Skanska fikk også det største fratrekket for kvalitet med 163,25 millioner kroner i fratrekk på tilbudsprisen.

Selskapet kom ut med konkurransesum på 953.295 millioner kroner.

10,5 kilometer ny veg

Skanska skal bygge 10,5 kilometer med ny E16 som tofeltsveg med midtrekkverk og forbikjøringsfelt. I tillegg skal det blant annet bygges en kilometer fylkesveg, 4,9 kilometer drifts- og skogsbilveger, stopplommer langs ny E16 og to planskilte kryss ved Kleggerud og Olum.

E16 Åsbygda-Olum er en av to hovedentrepriser for prosjektet E16 Ringerike-Jevnaker. Prosjektet har inngått kontrakt med PNC Norge om byggeplanlegging og bygging av E16 Eggemoen-Åsbygda. Ny E16 mellom Eggemoen og Olum vil etter planen åpne for trafikk sommeren 2022.

Implenia og Hæhre

Implenia fikk 89 millioner kroner i fratrekk og endte opp med en konkurransesum på 1.030.076 millioner kroner. Hæhre kom inn som en god nummer tre med en sluttsum på 1.159.238 millioner kroner, inkludert en fratrekk i konvolutt 1 på 79,75 millioner kroner.

Konkurransenemd

Nå skal tilbudene gjennomgås av konkurransenemda i Statens vegvesen, Region øst, før det endelige vedtaket skal undertegnes av regionvegsjef Trygve Elvsaas.

Ros til entreprenører

Byggeleder Pål-Steinar Karlsen i Statens vegvesen har ledet arbeidet med å gå gjennom tilbudene fra entreprenørene. Karlsen, som er fra Hønefoss, ga ros til deltakerne for godt utført jobb. Prosjektleder Åge Brudeseth i Statens vegvesen er godt fornøyd med tilbudene som nå er vurdert. Nå ser han fram til at Vegvesenet skal underskrive kontrakt før jul. Planlagt byggestart er våren 2020.

- Det har vært en lang og tidkrevende prosess både for entreprenørene og vi i Statens vegvesen, sier Brudeseth.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.187