23948sdkhjf

Bygger 43 km motorvei på 41 måneder

Her er de totalt sett ferdig med ca. 84 prosent av veibyggingen og åpner 19 nye kilometer firefeltsvei før sommerferien 2020.

Flittige E6-brukere har allerede fått "nyte" av tofeltstrafikk gjennom det nye tunnelløpet i Skarpsnoberget like sør for Moelv.

Skarpsnotunnelen ved Moelv åpnet for tofeltstrafikk natt til onsdag 18. desember.

Arbeidene med trafikkomleggingen ved Skarpsnotunnelen startet kl. 18.00 og ble ferdigstilt i løpet av natta.

30 + 12 kilometer

Det betyr at yrkessjåfører og bilister pr. nå har tatt i bruk nesten tre mil med nylagt asfalt på strekningen Kåterud – Moelv, i tillegg til 12 kilometer med ferdig firefeltsvei fra Kolomoen til Kåterud.

Veidekke ferdigstiller

Etter jul starter totalentreprenøren Veidekke med å ferdigstille det sørgående tunnelløpet.

Nye Veier melder om god fremdrift i prosjektet, der de bygger 43 kilometer med firefelts motorvei for 110 km/t på 41 måneder fra kontraktsigneringstidspunktet med entreprenørene.

- Vi er totalt sett ferdige med ca. 84 prosent av veibyggingen, og allerede før sommerferien 2020 åpner vi nye 19 kilometer med sikker firefeltsvei fra Kåterud ved Hamar til Brumunddal, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet.

Reisetiden normaliseres

Med nyåpnet firefeltsvei sør for Hamar og nesten tre mil med nybygd tofeltsvei mellom Hamar og Moelv nærmer reisetiden seg nå det den var før vi startet på den store utbyggingen av E6 gjennom Hedmark, forklarer Moshagen.

Det er det nybygde og fremtidige nordgående tunnelløpet som nå er tatt i bruk.

Tunnelen er ikke komplett ferdig mht. elektro/lys, men Moshagen er sikker på at trafikantene vil sette stor pris på å kjøre gjennom det nye tunnelløpet og at dette vil fungere godt de neste månedene.

Juleferie

Totalentreprenørene med alle sine anleggsarbeidere tar nå juleferie.

- Anleggsarbeiderne tar nå etterhvert en velfortjent juleferie og det blir lite eller ingen aktivitet i anlegget gjennom romjula, sier Moshagen.

Utbyggingen av 43 kilometer med firefelts motorvei fra Kolomoen til Moelv ferdigstilles i desember 2020.

Moelv - Øyer åpnes 2025

Samtidig er Nye Veier godt i gang med konkurransene for utbyggingen av nye 43 kilometer med ny firefelts E6 fra Moelv til Øyer. På denne strekningen planlegger Nye Veier med åpning i 2025.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.171