23948sdkhjf

Mest kraft til entreprenørene

Statnetts sørligste byggeprosjekter ga nesten 520 millioner til lokale og regionale underleverandører.

Lokale og regionale bedrifter har bidratt betydelig med leveranser og tjenester til Statnetts ferdigstilte byggeprosjekter i Sirdal, Flekkefjord og Kvinesdal, og entreprenørbedriftene har stukket av med flest kontrakter.

Flere lokalt

Både Statnett og bedriftene som har bygget på vegne av Statnett på Sørlandet, har brukt flere underleverandører lokalt og regionalt. Tallene er hentet ut i forbindelse med ferdigstillelse av Statnetts sørligste ledningsprosjekt i Vestre korridor; ledningen som er bygget på strekningen mellom Tonstad og Feda. Tallene inkluderer også lokale og regionale underleveranser til de to tilhørende transformatorstasjonene Kvinesdal og Ertsmyra.

– Det er gledelig å se at lokale og regionale bedrifter er konkurransedyktige og leverer gode bidrag til våre prosjekter, sier Miroslav Radojcic, som er prosjektleder for ledning i Statnett.

Ledningsentreprenøren Dalekovod har bygget transmisjonsnettledningen Ertsmyra-Kvinesdal og NordLinks luftledning mellom Ertsmyra transformatorstasjon og Vollesfjord. Byggearbeidene har pågått i Sirdal, Flekkefjord og Kvinesdal kommuner. Konsortiet Siemens/Veidekke hadde ansvaret for arbeidene på Kvinesdal og Ertsmyra transformatorstasjoner.

Flest entreprenørtjenester

Prosjektering, skoghogst, opparbeidelse av veger, riggplasser og grunnarbeidene til stasjonene blir gjort før de store entreprenørselskapene overtar, og disse kontraktene er det Statnett som tildeler.

De nasjonale og internasjonale bedriftene som bygger anleggene på vegne av Statnett har behov for underleverandører for å fullføre stasjoner og ledninger. Spekteret av varer og tjenester varierer, men hovedtyngden av leveransene kommer fra entreprenørbedrifter.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125