23948sdkhjf

Ny Compact fyller ut linja

Kommer til neste sommer: A913 Compact er en kloning mellom A912 og A914.

I oktober var Anleggsmagasinet på besøk hos Liebhberr i Kirchdorf og ble vist det siste tilskuddet i deres linje med kompakte hjulgravere.

Liebherr A 913 Compact er en helt ny modell og fyller egentlig ut linja som starta i 2012 da Liebherrs første hjulgående kompaktmaskin ble lansert.

Nå, det vil si fra sommeren 2020, tilbyr produsenten seks kompaktgravere og seks standard hjulgravere. Kompaktserien vil da bestå av A910, A912, A913, A914, A916 og A918. De to minste har svingbom, men fra A913 og oppover har maskinene fastbom.

Produksjonen av nykommeren starter til sommeren og leveringene starter i august.

PS! Den første i Norge er allerede solgt, til Sivert Malmedal i Elnesvågen utenfor Molde.

Raskere

Maskinen har operativ vekt på 13,8 tonn med todelt bom og skjær. Deutz-motoren med utslippsklasse steg-V, yter 95 kilowatt og maskinen har hydraulikkflyt på 250 liter i minuttet og veihastighet er økt fra 30 til 35 km/t. Overhenget bak er på 1,7 meter (fra midt på svingkransen til enden på loddet).

Fastbom og firehjulsstyring

- At den har fastbom og firehjulststyring gjør at det er en etterspurt maskintype, allerede før den er lansert, forklarer Eivind Engan i Liebherr Norge.

Kloning

Undervogna har den fått fra A912 og overvogna er lik som på A914, så det er en kloning mellom to gode verdener, kommenterer Engan. Hytta beskrives som stor og komfortabel til å være på en kompaktmaskin, det er samme hytte på hele serien.

Katalogen og spesifikasjoner ligger allerede på sidene til Liebherr Norge og bestillingene er startet.

Standardutstyr fra fabrikk er blant annet kamera på høyre side og bak, sentralsmøring og lyspakke.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.194