23948sdkhjf

Stikningsversjonen av Makin 3D

Ta med deg skjermen ut, sett den på stang og mål inn eller sette ut punkter.

Makin 3D har siden lanseringen 2. mai 2018 vært i stadig utvikling.

Over 300 systemer er montert og trykket etter en løsning for et gammelt ønske fra bransjen har presset frem enda en innovasjon, en stikningsversjon av et maskinstyringssystem.

Makin StakeOut er Makin 3D, men på en stang med en gps-antenne på toppen.

- Det betyr at nå kan maskinføreren ta med seg skjermen ut og sette den på en stang og måle inn eller sette ut det som kreves for å få utført jobben, forklarer Jøran Bergsjøbrenden, salgssjef i Maskinstyring AS.

Automatisk deling

Han kan da måle inn og lage punkter, linjer og profiler med den håndholdte for så å ta med seg prosjektet inn i maskinen. I tillegg kan han dele de innmålte data med andre Makin 3D maskiner.

Får man for eksempel en kabelpåvisning kan man måle inn den og dele traseen med alle Makin 3D maskiner på anlegget.

De kan i sin tur sette alarm på disse innmålingene for å få en varsling før de kommer i konflikt med utgravingen.

De samme data deles automatisk på en server slik at stikkere, massekontrollører og eiere kan ta ut det de trenger for sitt arbeid.

Deling av data er sømløst, det er ingen behov for manuell synkronisering.

App-orientert

Makin StakeOut vil i tiden fremover utvikles videre til å bli et verktøy som forenkler hverdagen ytterligere ute i bygg & anleggsbransjen, lover Bergsjøbrenden.

Softwaren kan benyttes på Android telefoner via den innebygde gps mottakeren. En formann kan ta telefonen ut av lomma, starte Makin appen og orientere seg med relativt god posisjon på anlegget. En dumper eller lastebilfører vil kunne finne korrekt maskin å levere og hente masse hos.

Jo fler jo bedre

- Et ønsket biprodukt av å ha Makin-produkter fordelt på så mange personer og maskiner som mulig er at de deler posisjonen seg imellom. Fra et HMS synspunkt er det en stor fordel og bifalles av byggherresiden. Og det finnes flere kort i armen, hinter Bergjsjøbrenden om.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141