23948sdkhjf

Skulle hatt premiere på Mefa 2020 i Trondheim

Volvos EC300E Hybrid satt i produksjon - den første til Norge er bestilt.

Som den første av en ny serie av gravemaskiner fra Volvo CE nærmer lanseringen av EC300E Hybrid seg.

Premiere i Trondheim

- Vi har en maskin i bestilling til Norge, og den dukker sannsynligvis opp på Mefa 2020 i Trondheim, forklarte David Kristianslund før koronakrisen traff Norge.

Mefa 2020 skulle arrangeres av MEF på Leangen Travbane i Trondheim 5. til 7. juni.

Bomsenking lader akkumultorer

EC300E Hybrid henter energi fra senkning av bommen til å lade hydrauliske akkumulatorer som jobber sammen med hydraulikkpumpa. I motsetning til andre elektriske systemer som tar opp svingenergien til en gravemaskins overbygning, for deretter å benytte den til å avlaste motoren.

Hybrid og Eco-modus

Den regelmessige senkningen av bommen utløser mye energi som brukes til å lade 20-liters hydrauliske akkumulatorer, som igjen leverer energi til å drive hydrauliske hjelpemotorer som gir krefter til hydraulikkpumpa. Ytelse og presisjon er på samme nivå som på en standard EC300EL, inkludert muligheten til å arbeide i ECO-modus og Hybrid-modus samtidig.

Lavere forbruk

Volvo bedyrer at dette er en enkel og ukomplisert løsningen som skal redusere belastningen på dieselmotoren.

Ved hyppig grave- og tippoperasjoner avlaster funksjonen motoren og gir opptil 20 % høyere drivstoffeffektivitet, og opptil 17 % lavere CO2-utslipp – uten tap av ytelse.

Produksjonslasting

Ved bruk i produksjonslasting (spesielt med 90-graders sving) vil nedbetalingstiden for dette systemet være litt over ett år. I noen spesielle applikasjoner kan forbedringen i dieseleffektivitet komme opp i 17%.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172