23948sdkhjf

Tromsø fikk grønt lys

Avinors styre har gitt endelig tilslutning til å få bygget ut Tromsø lufthavn.

10.000 nye kvadratmeter, samt nye flyoppstillingsplasser skal stå klare i 2023. For å øke kapasiteten og erstatte utgått infrastruktur ved dagens lufthavn, besluttet Avinor for en tid tilbake å sette i gang prosessen rundt bygging av ny terminal i Tromsø. 

Ferdig i 2023

I 2018 ble skisseprosjektet avsluttet, og alternativene er nå utredet i forprosjektet. Fredag 14. februar ga Avinors styre det endelige klarsignalet for å starte byggingen. Fysisk oppstart blir høsten 2020, med forventet ferdigstillelse i 2023.

– Det er svært viktig for oss å kunne tilby Tromsø en moderne lufthavn, og det er derfor gledelig å endelig kunne meddele at vi har fått grønt lys for å ferdigstille terminalprosjektet. Lufthavna vil fremstå som både effektiv og moderne, og støtte opp om trafikkøkningen vi har hatt de siste årene, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen i en pressemelding.

Dette skal bygges:

Det vil bygges en ny terminal på 10000 m2, med ny avgangshall, innsjekkingsareal, bagasjehall og sorteringshall. Videre skal det føres opp en ny og fleksibe.l utlandsterminal der «gatene» kan endres mellom inn- og utland. Det kommer også nye kommersielle arealer, og på flyside klargjøres tre nye flyoppstillingsplasser med broer.

– Tromsø lufthavn får et betydelig løft, som vil bedre passasjeropplevelsen, ivareta den stadig økende etterspørselen, og befeste Tromsøs posisjon som arktisk hub, sier divisjonsdirektør Thorgeir Landevaag i Avinor.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141