23948sdkhjf

Lyser ut syv asfaltkontrakter

I løpet av 2020 skal Viken fylkeskommune legge cirka 218 500 tonn asfalt på nærmere 250 kilometer fylkesvei i Viken.

I området Follo og Østfold lyses det ut to kontrakter. I dette området skal det legges cirka 89 000 tonn asfalt.

På Romerike og i kommunene Jevnaker og Lunner lyses det også ut to kontrakter. Her skal det legges til sammen omtrent 46 500 tonn asfalt.

Det lyses ut tre kontrakter i området Buskerud, Svelvik, og kommunene Asker og Bærum, på til sammen cirka 83 000 tonn asfalt.

- I løpet av 2020 skal Viken fylkeskommune legge cirka 218 500 tonn asfalt på nærmere 250 kilometer fylkesvei i Viken, forteller Hilde Heieren, prosjekteringsleder for asfalt og veimerking i Viken fylkeskommune.

Dypstabilisering

Den ene av kontaktene for området Romerike og kommunene Jevnaker og Lunner, det Viken kaller kontraktsområde Viken Nord, er en forsterkningskontrakt med flere strekninger som skal dypstabiliseres.

- Dypstabilisering vil si at eksisterende asfalt fjernes, og det gjøres forsterkninger av veien, før asfalten legges tilbake. Da får vi en mer stabil øvre del av veikroppen, sier Heieren.

I tillegg skal tre strekninger i Follo og Østfold dypstabiliseres fordi denne metoden gir god kvalitet på mindre fylkesveier med skader i øvre del av veikroppen.

«Andre tildelingskriterier»

Tre av syv kontrakter har «Andre tildelingskriterier» i tillegg til pris. Dette er kriterier som går på blant annet ekstra tiltak for bedre kvalitet og hensyn til miljøet.

Entreprenørene kan velge å tilby disse kriteriene og får et prosentvist fratrekk i konkurransesummen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14