23948sdkhjf

Vil ha åpen standard

Rototilt og Steelwrist vil ha allianse rundt helautomatiske symmetriske hurtigfester for gravemaskiner.

Markedet for helautomatiske hurtigfester fortsetter å øke, flere produsenter lanserer løsninger og spørsmålet om kompatibilitet blir stadig viktigere, skriver Rototilt og Steelwrist i en pressemelding.

- De to produsentene er godt i gang med å skape et dokument som vil skape en allianse rundt helautomatiske symmetriske hurtigfester for gravemaskiner.

Sikkerhetsfokus

Det vil gjøre at produsentene skal jobbe på den samme plattformen. Man ønsker ikke å låse kundene til det ene eller det andre. Innmaten på produktene vil skille, men utvendig vil det se likt ut.

- Det er et kjempefokus på sikkerhet i Skandinavia om dagen, og dette vil sikre at man kobler på en skikkelig måte, forklarer Stian Zachariassen, daglig leder i Steelwrist Norge.

Nå som MGF har jobbet med en ny revidert standard og maskinforskrift 474-5 er på vei, henger dette godt sammen.

Skal bli en åpen standard

- Når alliansen er i boks vil man ha et merke på siden av HK-festet og utstyret som sier at det er kompatibelt.

Det blir en åpen standard og skal passe på samtlige produsenter, ikke bare mellom Rototilt og Steelwrist.

- Jo mer åpent det blir jo bedre er det for kunden, legger Zachariassen til.

Skal samarbeide

I forrige uke kunngjorde Steelwrist og Rototilt sammen ambisjonen om å oppnå "global utbyttbarhet mellom redskap med integrerte oljekoblinger innen den symmetriske standarden".

Ambisjonen med alliansen baseres på symmetriske hurtigfester som i dag er det segmentet som øker mest. Hovedmålet med den symmetriske standarden har alltid vært å sikre utbyttbarhet mellom ulike produsenter av hurtigfester, tiltrotatorer, skuffer og andre redskap.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125