23948sdkhjf

Søker driftsentreprenører på Summøre

Møre og Romsdal har lyst ut til sammen 934 kilometer fylkesveier på Synnmøre i fem år.

Møre og Romsdal fylkeskommune har lyst ut to kontrakter på drift- og vedlikehold av til sammen 934 kilometer fylkesveier på Sunnmøre i fem år, ifølge deres nettsider.

Fristen for å levere tilbud er 16. april.

Den ene kontrakten er for kommunene Ålesund, Fjord, Sykkylven, Stranda, Ørsta og Volda og dreier seg om drift av 526 km fylkesveger og anleggene som hører til disse. Veiene har en gjennomsSnittlig trafikk fra 5600 kjøretøy i døgnet til 10 kjøretøy i døgnet.

Kontrakten har en anslått verdi på 350 millioner kroner eks. mva.

Den andre kontrakten er for kommunene Ålesund, Sula, Giske og Vestnes og dreier seg om drift av 408 km fylkesveger og anleggene som hører til disse. Her er ÅDT fra 16000 kjøretøy i døgnet til 5 kjøretøy i døgnet.

Kontrakten har en anslått verdi på 240 millioner kroner eks. mva.

Krav i kontrakten

Den som vinner oppdraget skal gjøre drifts- og vedlikeholdsarbeid etter kravene som er satt i kontrakten. På vinteren innebærer det for eksempel brøyting og strøing. På sommeren gjelder det f.eks kantslått, rensking av grøfter og feiing.

Hele året skal driftsentreprenørene følge med på veger, bruer og tunneler slik at det skal være trygt å bruke vegnettet.

Mest brukt, høyest prioritert

- Vegene som blir brukt mest og som har en viktig funksjon for fylket vårt blir prioritert høyest. Det betyr at brøytebilen og strøbilen kjører mye oftare på Lerstadvegen der det kjører 16000 biler i døgnet enn på fylkesvegene der det kjører bare noen få biler hverdag, seier Karl Inge Vestre Hauge i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Han er prosjektleder for drift av vegene på Sunnmøre.

Lavest pris

Kontrakten er på fem år, med opsjon på ett år forlegning. Når fristen for å levere tilbud har gått ut skal fylkeskommunen gå igjennom de for å sjå at entreprenørene sine tilbud fyller krava som er stilt i utlysingen. Så vil entreprenøren som tilfredsstiller krava og har den laveste prisen bli innstilt til oppdraget.

Planen er å signere kontrakt før sommeren.

Den nye kontrakten startar 1. september 2020.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.127