23948sdkhjf

Demolering nærmer seg

Statsbygg setter opp byggegjerde rundt Y-blokken.

Mandag 2. mars kl. 09.30 starter Statsbygg arbeidet med å montere et byggegjerde rundt Y-blokken i regjeringskvartalet, står det på Statsbygg sine nettsider.

- Byggegjerdene er i ferd med å komme opp og riving starter etter det, bekrefter Pål Weiby, kommunikasjonsleder i Statsbygg ovenfor Anleggsmagasinet.

Veidekke

Allerede i januar 2019 fikk Veidekke kontrakten for riving av R4 og Y-Blokken.

Da var det forventet at rivingen skulle starte i mars, men oppstart har blitt utsatt.

Klagerunder

Y-blokka i regjeringskvartalet skulle egentlig rives høsten 2019, men på grunn av flere klagerunder har arbeidende ikke kommet i gang, meldte NRK.

Statsbygg vil først sette opp et midlertidig nettinggjerde, som sikrer anleggsområdet. Deretter skal det settes opp et permanent, fire meter høyt tregjerde.

Sikrer kunstverk

Etter at gjerdet er på plass vil Statsbygg starte arbeidet med å sikre Y-blokkens to integrerte kunstverk, «Måken» og «Fiskerne» av Nesjar og Picasso. Kunsten skal tas vare på og integreres i det nye regjeringskvartalet. Kunstverkene skal skjæres ut, tas ned og sikres før rivingen av bygningen begynner.

Bakgrunnen:

Regjeringen besluttet i 2014 at Y-blokken, i likhet med S-blokken og R4, skal rives for å få på plass til et funksjonelt og sikkert regjeringskvartal. S-blokken ble revet i 2015. R4 er nå i ferd med å rives.

Rivevedtaket ble bekreftet i den statlige reguleringsplanen, som ble vedtatt i februar 2017 etter en omfattende høringsrunde. Stortinget og Oslo bystyre har også gitt sin støtte til rivingen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.173