23948sdkhjf

Koronapandemien: Dette gjør importørene

Adgangskontroll, hjemmekontor og reiserestriksjoner - men operative.

- Rosendal Maskin har seksjonert bedriften i 3 deler; verksted, uteservice og deler/administrasjon. De 3 ulike gruppene treffer hverandre ikke, og skulle vi få smitte, vil bedriften fortsatt kunne være operativ, forteller Tor Anders Høgaas, daglig leder i Rosendal Maskin.

Holder hjulene i gang

- Vi opplever at det er bra oppdragsmengde på uteservice, og på verkstedet har vi nok maskiner å klargjøre inntil videre.

- På salg av maskiner, så ble det naturlig nok stille, men vi fokuserer på brukt, og lagermaskiner vi har.

- Valuta er nok vår største utfordring for øyeblikket, det er vanskelig å sette priser på nye maskiner som skal bestilles fra fabrikkene.

- Når det gjelder tilgang på maskiner, har JCB stengt sine fabrikker, så det kan jo bli en utfordring hvis det varer lenge, legger han til.

Alle Doosan sine fabrikker går som normalt. Dette er Korea, og der er jo det verste over, så vi forventer ingen forsinkelser derfra.

Også deletilgangen vår fungerer som normalt, kanskje noen utfordringer på transport, kommenterer han til Anleggsmagasinet.

Bransjen melder ellers om full drift stort sett:

Vi er fullt operative og vel så det!

I full jobb hos Volvo Maskin

Hos Volvo Maskin er Ansatte i serviceapparat, delelager og administrasjon er i full jobb, oppyses det på hjemmesidene.

Likevel er det innført en del tiltak for å hindre spredning som et beredskapsteam som følger situasjonen og gjør grep for å sikre sikre reservedelsleveranser og mekanikerkapasitet, og tilgang på maskiner og utstyr.

Det er ellers innført adgangskontroll Volvos anlegg og besøk må avtales på forhånd, distriktssjefer og ansatte i administrasjonen forsøker så langt det er mulig å jobbe fra hjemmekontor.

Det er innført hyppig vask av kontaktflater i våre bygg, og vi følger helsemyndighetenes anbefalinger for å hindre smitte, blant annet å holde avstand til hverandre og til besøkende.

Ønsker å ta servicene alene

Vil ta service alene I forbindelse med service på maskiner ute på våre kunders anlegg, ønsker vi i utgangspunktet ikke at maskinfører eller eier er tilstede. I tillegg er vi nøye med bruk av hansker og renhold av ratt/spaker/nøkler ved arbeid i førerhuset.

Nasta holder hjulene i gang

- For at Nasta skal kunne opprettholde alle tjenester må vi selv være friske og ute av karantene. Vi må ikke bli smittet og vi må ikke smitte andre. Sammen med dere, kundene våre, skal vi klare dette. Alle må bidra og gjøre sitt, skriver Nasta på sine hjemmesider.

Her er Nastas tiltak:

Nasta følger alle nasjonale og lokale retningslinjer med hensyn til Korona-smitte

Er du bare litt syk, bli hjemme, renholdet er intensivert, særlig på overflater som mange berører. Tiltak er satt i gang for å sørge for at alle følger rutiner med hensyn til håndhygiene Retningslinjer for personlig kontakt er innført for å unngå direkte kontakt, nærhet og ansamlinger. Det er utvidet bruk av hjemmekontor. Alle arrangementer, samt alle utenlandsreiser er avlyst. Innenlands reiser er begrenset til det mest nødvendige. Webinar og web-møter erstatter vanlige møter så mye som mulig.

Fullt operative hos Pon

Hos Pon Equipment skal man også være fullt operative, men med strenge restriksjoner og rutiner for å unngå spredning av viruset, fortelles det på hjemmesidene.

Her er Pons tiltak:

Arrangement med fysisk oppmøte har blitt avlyst/utsatt.

Reisevirksomhet med offentlig fremkomstmidler blant ansatte er frarådet og karantene for ansatte som har reist utenlands er innført Møtevirksomhet både internt og med eksterne er sterkt begrenset.

Arrangementer med grupper er utsatt.

Ikke-ansatte har ikke adgang inn på verksted eller lager.

Hygienetiltak i form av håndsprit, ekstra vask av lokaler er innført på alle våre lokasjoner, samt oppheng av informasjon om smittespredning

Hesselberg Maskin: Ordinær drift

På tross av Corona-viruset vil Hesselberg holde ordinær drift så langt det er mulig, men med noen begrensninger.

- Vi har innført strenge restriksjoner og rutiner for å unngå spredning av viruset og beklager at arrangement med fysisk oppmøte har blitt avlyst/utsatt, forklarer de på hjemmesidene.

Hesselbegs tiltak: All reisevirksomhet med offentlig fremkomstmidler blant ansatte er frarådet og karantene for ansatte som har reist utenlands er innført Møtevirksomhet både internt og med eksterne er sterkt begrenset og vi oppfordrer våre kunder til å primært kontakte oss på mail eller telefon Alle arrangementer med grupper er avlyst eller utsatt Alle interne og eksterne kurs innstilles inntil videre Ikke-ansatte har ikke adgang inn på verksted eller lager Vi har innført hygienetiltak i form av håndsprit, ekstra vask av lokaler på alle våre lokasjoner, samt oppheng av informasjon om smittespredning

Anleggsgruppen: Normalt men med mindre kontakt

Anleggsgruppen har innført følgende tiltak:
- Selgere jobber fra hjemme kontor, de vil mer enn gjerne prate med dere så bare å ringe eller maile.
- Utemekanikkere vil ikke blandes med resten av butikken, de vil kun hente deler på utsiden av bygg og reise rett ut til kunder
- Kontor, verksted og delelager ønsker vi ikke fysisk besøk på.
- Før kunder kommer og henter eller leverer vil det være fint om dere ringer og avtaler først, skriver de på sine facebooksider.
- Når våre mekanikkere er på maskinen deres er det viktig at dere holder avstand(minimum en meter)
- Vi holder normale åpningstider, samt er å treffe på telefon.

Entrack: fullt operative.

Vi har innført strenge restriksjoner og rutiner for å unngå spredning av viruset i samfunnet og beklager at samlinger med fysisk oppmøte har blitt avlyst/utsatt. Vi oppfordrer våre kunder til å primært kontakte oss på mail eller telefon. Dette gjelder alle våre avdelinger.

H&H Maskin: Gjør tiltak

- Vi gjør tiltak for smittevern og har noen av våre ansatte i karantene.

- Vi ber også deg som kunde om og følge Folkehelseinstituttet sine anbefalinger om smittevern for å hindre smitte av koronavirus. - Vi har foreløpig vanlig åpningstider, skriver H&H Maskin på nett.

Hymax følger FHI

Med bakgrunn i situasjonen rundt Corona virus og forsøk på å stoppe ytterligere spredning, så har Hymax innført tiltak iht. helsedirektoratets pålegg og anbefalinger.
Dette er å anse som en felles dugnad og det samfunnsansvar vi alle må ta, skriver de på hjemmesidene.
Endringene kan medføre noe forsinkelser på leveranser og lignende.

Vi ber om forståelse for dette i denne vanskelige situasjonen, legger Hymax til.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.187