23948sdkhjf

E18 åpner i natt

Rundt midnatt kan bilister igjen bruke fire felt på E18 forbi rasstedet Bommestad i Larvik. I kveld kl. 21 blir E18 stengt i noen timer for opprydding.

Siden desember har E18-trafikken gått i bare ett løp forbi rasstedet. Siden da er et betydelig antall kubikkmeter stein fjernet, og fjell er sikret med bolter.

Sørgående felt, hvor raset gikk, har stått ferdig siden fredag. Der er all stein ryddet vekk, elektroinstallasjoner er sjekket og vegen er klargjort for trafikk igjen.

Stram tidsplan

– Vi har jobbet med å sikre fjellskjæringen langs nordgående løp. Jobben blir vi ferdig med i løpet av dagen i dag, og vi satser på at vi kan åpne E18 for normal trafikk igjen rundt midnatt. Før vi kan åpne, blir E18 stengt i noen timer fra kl. 21 i kveld for å fjerne alt utstyr og rydde vegbanen.

– Det har vært en stram tidsplan for å kunne åpne vegen i dag, sier Tore Jan Hansen, prosjektleder i Statens vegvesen.

Redusert hastighet

E18 åpner med litt redusert hastighet i det sørgående feltet der raset gikk. Årsaken er at det øverste asfaltlaget nå er frest bort, og Statens vegvesen vil vente med å legge nytt asfaltlag til høsten.

– Vi må undersøke om raset i desember og arbeidet med å sprenge ned fjell, ikke har forårsaket såkalte lommer under asfalten, det vil si skader på vegkroppen.

– Dette er vanskelig å sjekke uten å ta vekk all asfalt. Derfor vil vi la bilistene kjøre på nåværende dekke, og vente med asfaltering til over sommeren mens vi kontroller om det kan være ytterligere, ikke synlige skader. For å ivareta sikkerheten er vi nødt til å sette ned farten til 80 km/t, forklarer Hansen.

NB! Hold deg oppdatert. Et abonnement på TransportMagasinet og AnleggsMagasinet kommer aldri til å bli så billig igjen som det er i april 2020 - 545 for begge for et helt år. Rett i postkassen når det er rykende ferskt:

Sende SMS til 2205, skriv TAB 4

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125