23948sdkhjf

Lanserer AutoMine for dumpere

Sandviks intelligente gruvedumpere kan gå i skytteltrafikk mellom gruven og deponeringsstedet uten at noen sitter bak rattet.

- Sandvik AutoMine for gruvedumpere innebærer noe helt nytt innen transportering av masse fra gruver. Systemet gjør at dumperne ikke bare kjører autonomt inne i gruvegangene, men også over bakken. Sandviks intelligente gruvedumpere kan dermed gå i skytteltrafikk mellom gruven og deponeringsstedet uten at noen sitter bak rattet, står det i en pressemelding fra Sandvik.

Effektivisering

Sandvik sier selv at produktiviteten kan øke med så mye som 30 prosent. Samtidig kan kostnadene kuttes med opp til 50 prosent.

Færre skader og fjærnovervåking

Foruten å bidra til at det blir færre skader på utstyr og mindre behov for reparasjoner, skal systemene gi bedre utnyttelse av maskinparken og lavere kostnad per tonn.

Dette er også skalerbart for ulike former for gruvedrift og kan fjernovervåkes.

Produktet ble forhåndsvist på arrangementet Digitalization in Mining i Brisbane i Australia i 2019.

- Sandvik har i mange år stått i fremste rekke i utviklingen av autonome dumpere. Nå er vi først ute med helautonome gruvedumpere som fungerer like godt over som under bakken. Disse dumperne gir betydelige forbedringer i så vel produktivitet som sikkerhet og kommer til å revolusjonere gruveindustrien», sier Riku Pulli, direktør for forretningsområdet automatisering i Sandvik Mining and Rock Technology.

Navigerer under og over

En viktig del av arbeidet med det nye systemet har vært å utvikle teknologi som gjør at dumperne kan veksle umiddelbart mellom underjordisk navigasjon og bakkenavigasjon. Med det nye systemet kan maskinene kjøre ut av rampen og ut i det fri uten at det oppstår noen form for avbrudd i transportsyklusen.

Følger med i sanntid

AutoMine kan også kobles direkte til Sandvik OptiMine, som sørger for effektiv planlegging av produksjonen og automatisk overføring av produksjonsoppgaver til AutoMine for utførelse. Fremdriften i produksjonsoppgavene rapporteres tilbake til OptiMine, slik at gruven kan følge med på sine automatiserte og manuelle operasjoner i sanntid og ta informerte beslutninger om driften.

Med OptiMine kan man også spore utstyr og personell, visualisere gruven i 3D og bruke data til beslutningsstøttende prediktive analyser. Ved å integrere systemet med My Sandvik Productivity kan gruven følge med på maskinparkens tilstand i sanntid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141