23948sdkhjf

Skal redde liv med Mählers’ radarfeste

Løser problemet med at lastebilens antikollisjonsradar blir dekket av plogfeste.

Pressemelding fra Mählers:

For noen år siden ble lastebilsjåføren Ronny Gustavsson kalt ut til en opprydding etter en ulykke, der en lastebil hadde kjørt rett inn i en lastebil som sto nesten helt i ro.

En tragisk dødsulykke som kunne ha vært unngått hvis den påkjørende lastebilen hadde hatt Mählers’ radarfeste, påpeker Ronny.

– Hvis ulykkesbilen hadde hatt Mählers’ radartilpassede feste, ville radaren og antikollisjonsutstyret automatisk ha bremset lastebilen, og et liv kunne vært reddet, sier Ronny som eier og driver selskapet Hamneda Grus & Åkeri AB i Ljungby.

Dagens tradisjonelle løsning med et plogfeste som monteres på lastebilen, betyr at kjøretøyets antikollisjonsutstyr skjules og dermed settes helt ut av funksjon. For å løse dette problemet har Mählers, i samarbeid med en rekke lastebilprodusenter, utviklet et radartilpasset plogfeste som ikke skjuler lastebilenes radarsensorer.

Rett etter ulykken bestemte Ronny seg for at den neste lastebilen skulle være utstyrt med et slikt plogfeste.

Mählers sier at det nye radarfestet også gir andre fordeler, da luftstrømmen gjennom kjøleren ikke hindres like mye som på tidligere festesystemer. En annen fordel med det nye radarfestet til Mählers, er at vekten fra det tradisjonelle plogfestet i stedet kan brukes som lastevekt når plogene ikke brukes. Mählers tilbyr også adapter med koblingsgrind for å tilpasse eldre ploger til det nye radarfestesystemet.

Fakta:

I 2015 innførte EU krav – direktiv EU347/2012 – til radar i fronten på enkelte lastebilchassiser. Radaren er en viktig del av panikkbremsesystemet AEBS (Advancing Emergency Breaking System).

Gjennom et samarbeid med lastebilprodusenter har Mählers utviklet et plogfeste som ikke skjuler lastebilenes radarsensorer.

Radarfeste fås til følgende lastebilmodeller (mars 2020)*:

Volvo FM, Volvo FH, Volvo FMX, Scania R og Scania NTG

* Hvis du ønsker mer informasjon om modellkompatibilitet, kan du ta kontakt med Mählers

Koblingsgrind: vekt 145 kg

VV95-adapter: 95 kg (Obs! Koblingsgrind må brukes)

Tilbehør: Håndpumpe

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125